Tapahtumia tai sitten ei

KESÄLOMA

 

Eräs lääkäri, josta myöhemmin tuli niin politiikan kuin yliopistohallinnon sekatyöläinen, julkiempaattisessa vaiheessaan kirjoitti jossakin julkaistussa jutussa näin, hän siteeraa Kotiliedessä vuonna 1937 olleen tohtori Helmi Jaakkimaisen ohjeita:

 

Summer smileys”Väsynyt tarvitsee lepoa. Loma-ajan alussa on levättävä. Tarkoitan ruumiillista lepoa, makaamista, pitkällään oloa, hiljaisuutta ja rauhaa. Melkein koko viikko on varattava tuollaista täydellistä rentoutumista varten.”

 

Uudemman ajan tohtori jatkaa näin, kopioin tekstistä tähän osan:

 

 - - - Viikon makuulla olon jälkeen Jaakkimainen suosittelee virkistysharjoittelun lisäämistä eli uintia rannalla voimisteluineen ja aurinkokylpyineen sekä kävelyjä ja retkeilyjä. Alussa retkien pitäisi olla lyhyitä ja luontoon on parasta mennä yksin.

 

- - - Lomaan kuuluvat myös kirjat, mutta aivan toisenlaiset kirjat kuin mitä töissä joudutaan lukemaan. ”Vain siten pääsee oma sisäinen minäkin lomalle”.  Vain näin voi saada uusia ajatuksia ja tuulettaa ajatuslokeroitaan, ”puhdistaa pölystä mielipiteitään ja heittää ulos risaisia periaatteita, joita on luullut omikseen ja jotka ovatkin olleet vain muualta tulleita lainatavaroita.”

 

Loma-ajan loppuessa ei saisi mennä rasittavalta matkalta suoraan työhön. Nimittäin loman loppuessa pitää taas varata aikaa makuulla oloon, ei kuitenkaan niin kauan kuin loman alussa. Ilmeisesti päivä, pari riittää. Perheenemäntiä tohtori Helmi Jaakkimainen lohduttaa:  ”Levänneet jalat, levännyt mieli on kallisarvoisempi kuin hillopurnukat. Ne voi joku muukin säilöä, mutta lepuuttaa väsynyttä voi vain väsynyt itse.”

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

HoroskooppejaSilmänisku alkavalle viikolle:

 

KAURIS (22.12.-20.1.) Kuuntele sydäntäsi ja anna sille mahdollisuus sekä onnistua että epäonnistua. Herkkyys on elämän taitolajeista vaikeimpia, koska sen opettelu ei ole kuulunut sinunkaan ympäristösi kulttuuriin.

VESIMIES (21.1.-18.2.)  Oletko varmasti oppinut virheistäsi? Todista se ystävällesi niin pienissä kuin suurissakin teoissa. Tämä vaatii sinulta niin paljon, että ajoittainen voimankeruu on paikallaan.

KALAT (19.2.-20.3.) Aurinko nousee tälläkin viikolla, vaikka sinusta on tuntunut, että oltaisiin siirrytty pysyvän auringonpimennyksen aikaan. Sumu tulevan edestä haihtuu ja näet kirkkauden hohtavan.

HÄRKÄ (21.4.-21.5.) Pidä kiinni toivestasi ja unelmistasi, vaikka veneesi keikkuukin aalloilla. Onnen suuntaan pyrkiminen vaatii ajoittain luovimista, joten päämäärän tarkistaminen ajoittain on tärkeää.

RAPU (22.6.-22.7.) Pidä aistit avoinna, jotta tunnistat positiivisen tilaisuuden. Vastoinkäymiset ovat turruttaneet sinut ajattelemaan hyvien käänteiden mahdottomuutta. Toivoa on, mutta sen kasvattaminen vie aikaa.

VAAKA (23.9.-23.10.) Kuulet uutisen, joka sysää sinut kiertoradaltasi. Eräs sinulle vanha tuttu on jo kauan ollut kiinnostunut sinusta, mutta ei ole tohtinut tehdä aloitetta. Mieti tarkasti, miten avaat pelin.

SKORPIONI (24.10.-22.11.) Hyvät asiat etenevät elämässäsi. Älä jää odottamaan ikävien asioiden uusia avauksia vaan ota itse aloite haltuusi. Se on tapa, jolla vakuutat eräät sinun kyvyistäsi hoitaa useampaakin isoa asiaa yhtä aikaa.

 

Ja niin edelleen. Skoopithan tietävät kaiken, eller huru?Vau Menenkin tästä lukemaan - jotain..

Reading clip art

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

Piu | Vastaa 20.07.2015 10.35

Onko tuo viittaamasi politiikan ja yliopistohallinnon sekatyömies myös musiikki- ja tanssikoulutuksen hallintotyöläinen?

Miettii täällä, tapaamisen toivossa

WRR 20.07.2015 10.41

Yes.. Jos "täällä" on Helsinki, sehän onnistuu. Koska?

miehä se täältä epsoosta | Vastaa 13.07.2015 16.24

" Toivoa on, mutta sen kasvattaminen vie aikaa." Näihä se on nähtävä eikä sorruta lillukanvarsiin ;)

Pia | Vastaa 12.07.2015 17.17

Kyllä vain horoskoopit osaavat aina välillä olla yleispätevyydessään osuvia... Hyvä muistutus juuri nyt!

Kaunista kesää ja lukemista, Sirppu!

T. Rapu

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS