Tapahtumia tai sitten ei

SUNNUNTAIJÄÄTELÖÄ JA NYKYTANSSIA

 

Mmmmmmmmmmmmmmm, miten namia onkaan nami, M:pickin Vanilla Dream. Ice cream smileysHedonistinen yhdistelmä: suun makuaistia hellivä jäätelö, mielen rauhallinen sunnuntaipäivä, korvia ja sydäntä puhutteleva Sibeliuksen musiikki ja siihen uskomattoman taidokkaasti eläytyvät tanssijat.

 

Kullervo, jonka helmikuinen live-esitys Suomen Kansallisoopperassa ei ollenkaan ihastuttanut Wanhaa Rouvaa. Tai siis odotukseni olivat niin korkealla Tero Saarisen&Esa-Pekka Salosen Morphedin jälkeen että Kullervossa muutamat kaupalliset oheisasiat (kuten väliaika kesken kaiken!) pilasivat iltani aika tehokkasti..Silmänisku

 

Tämä Kullervo oli juuri sellainen juttu että olisi pitänyt saada istua ihan ensimmäisellä rivillä, olisi voinut sulkea pois kaiken ympärillä olevan turhan, olisi nähnyt tanssijoiden ilmeiden sulautumisen musiikkiin, kaikki pienetkin yksityisohdat, sormet, varpaat, katseet, suuren tumman kuoron upean soinnin ja tarkkaan harkitun liikehdinnän - kaiken sen mikä nyt kuuluu ja näkyy tässä nettituotannossa  http://www.theoperaplatform.eu/en/opera/sibelius-kullervo,  ehkä kokonaisvisuaalisuudesta jotain menettäenkin.

 

Tätä suosittelen kaikille, suurin kirjaimin, kesto vajaat puolitoista tuntia, ei mitään turhia löpinöitä, vain loistavan taidokasta tanssia, hienoa koreografiaa, häikäisevän hienoja valaistuselementtejä, juuri sitä mitä esimerkiksi on hyvä ”viedä maailmalle” yhtenä näytteenä suomalaisesta kulttuurista. 

 

Viedä maailmalle – niin, mutta miten me itse muistamme arvostaa, kuluttaa ja käyttää suomalaista esittävää taidetta ihan tässä kotimaassa?

 

Koreografi Tero Saarinen oli ottanut Sibeliuksen Kullervoon mukaan Sallisen Kullervosta Kimmon, joka tässä teoksessa ei ole – ainakaan korostetusti – ”lapsellinen” vaan Kullervon kaveri jolla näyttää olevan herkkä vaisto siitä mitä tuleman pitään. Hieno toteutus!  Onneksi Wanhalle Rouvalle suotiin mahdollisuus nähdä nettilähetys josta on eliminoitu kaikki live-esityksen häiriöt.. Suoran lähetyksen tallenne digiboksillani on, mutta jouduin sitä runtelemaan katkaisemalla esityksen kahtia poistaen väliajan pönötys-pölötyksetVihainen enkä ole vielä katsonut, miten editoinnissani onnistuin..

 

Tämänsorttinen tanssin ja musiikin yhdistelmä Kullervosta kelpaa, kiitos kyllä! – mutta edelleenkin perinteisen Kullervon esitys Tapiolassa vuonna 2010 on Wanhan Rouvan The Number One..Sydän

 

Kullervo katsottavissa netissä 24.11. 2015 saakka.

 

 

Recording date: 23 May 2015

Duration: 01:27:44"

Production Year: 2015

Ville Rusanen - Kullervo, soloist singer

Johanna Rusanen-Kartano - Kullervo's sister, soloist singer

David Scarantino - Kimmo, dancer

Samuli Poutanen - Kullervo, dancer

Terhi Räsänen - Kullervo's sister, dancer

Music mini graphics 

Choir: Helsinki Philharmonic Chorus

TV production: Tiina Siniketo

Choir: Finnish National Opera Chorus

Choreography: Tero Saarinen

Costumes: Erika Turunen

Dance: Finnish National Ballet

Dance: Tero Saarinen Company

Sets: Mikki Kunttu

Music director: Jukka-Pekka Saraste

Lighting: Mikki Kunttu

Orchestra: Finnish National Opera Orchestra

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS