Tapahtumia tai sitten ei

Joitakin tyhmiä tapoja..

 .. Wanhalla Rouvalla. 

 

Otsikon olin ajatellut jo, kun vasta heräilin eduskuntavaalien äänestyspäivän aamuna, siis eilen. Enää en muista, mikä niistä tyhmistä silloin nousi pintaan, ajattelin kuitenkin tietysti omaa lähielämääni.

 

Joitakin. Joo. Puhumattakaan kaikista niistä tyhmistä tavoistani jotka ärsyttävät kaikkia!

 

Puhun liikaa. Päällimmäisenä ryöpsähtävät aina ensin ns. ”blondit”. Voin innostua äkkiä, en osaa harkita niitä ensimmäisiä sanoja.

 

Juu-u, ehkäpä siksi harva suostuu keskustelemaan kanssani mistään isommasta ja syvällisemmästä. Keskustelu kun on sanojen ja ajatusten vaihtoa, näin olen ymmärtänyt. Mutta kun aika ei - muka - riitä. Tunnistatko? Kiinnostus ei riitä. Kärsivällisyys ei riitä. Jos riittäisi, voisi yllättäen syntyä ihan hyviä keskusteluja sitten kun Wanha Rouva olisi ensin saanut purettua yksin ajatelluista ajatuksista edes ne päällimmäiset pois..

 

Eräälle lähentymistäni arkailevalle ystävälleni sanoin useita vuosia sitten, että minä ymmärrän häntä, ymmärrän että hänellä on yksityisyyden kuori ympärillä, kuori minullakin on, enkä halua väkisin tunkea hänen kuorensa alle. Ellei hän itse halua kuorta avata.. (Muistatko?Happy Smiley)

 

Vanha pohojalaanen sanonta on ”Hillitte ittes!”.  Eräässä perheessä hillittiin: isä sai pahan vatsahaavan, äiti myöhemmin sydänkohtauksen ainaisen hillitseminen rasittamaan sydämeensä. Lapsista toinen toteutti hillittyä ja hyväksyttyä tapaa ja menestyy. Toinen jota ei ehditty vahtia ja hillitä niin tiukkaan, teki kaikenlaisia laiskuuksia ja temppuja, ei raukka oppinut hillitsemään. Seurauksia monenlaisia, niin hyviä kuin huonojakin.

 

No nyt meni sivuraiteille. Siis puhua pälättäminen on tyhmä tapani. Puolustelen sitä arkielämän puhekaverin puuttumisella.Kuiskaus

 

Olen myös tosikko. Sekin on tyhmää, aika ajoin. Liittyy tuohon pälättämiseen. Kun pääsen vauhtiin, yritän sanoilla kuvata asioita jotka herättävät minussa ehdottomia tunteita.  Arvatkaa, mitä ne ovat?

 

Sanomalehdet, joka-aamuiset kaverit. Joku ajattelee että sopiihan niitä syynätäkin kun on eläkkeellä. Paitsi että jo työssä ollessani heräsin aamuisin pari tuntia aikaisemmin kuin olisi ollut pakko, halusin lukea lehdet ennen astumista elävään arkeen. Tyhmä tapani rajoittaa edelleenkin päivän satunnaista ajatustenvaihtoa ”ystävien ja kylänmiesten” kanssa.

 

Sanoma- ja aikakauslehtileikkeet. Suora seuraus edellisestä tyhmyydestä.  Kun en aamuisin pääse heti vaihtamaan mielipiteitä maailman/kotikaupungin/kulttuurikentän tapahtumista, otan juttuja talteen. Ja pinot kasvavat.. asiat pinoissa unohtuvat. Kun joskus henkinen pino kasvaa liian suureksi, puuskahdan mielipiteitä tähän blogiin. Ja koko ajan heitän takapihan syviin roskamolokeihin hyviäkin keskustelunaiheita.Hehe

 

Kerran eräs muualla asuva ystäväni antoi ironista? palautetta, ei ilmeisesti ollut ymmärtänyt kirjoituksestani yhtään mitään - miten turkulaista elämää käänteisen hauskasti kuvailevat lehtijutut olisivat pääkaupunkilaista kiinnostaneetkaan. Wanha Rouva kuitenkin luuli paasanneensa näistä paikallisista kommervenkeistä jo pitkään niin että siteeraamani ironinen kaupunkilehti olisi ollut hauska Turun ulkopuolellakin.  – Olin siis taas puhunut/kirjoittanut liikaa ja asiat olivatkin menneet ohi korvien..

 

Mutta tosikko luulee olevansa ”joku”. Tosikko on kiihkeästi puolesta tai vastaan. Laimea kiinnostus ei ole tosikkoa varten. Siinä tulee tahtomattaan ehkä loukanneeksi sellaisia jotka hillitsevät itsensä eivätkä tuo kiihkeästi omaa asiaansa julki. Jatkuvasti. Miten se ”oma asia” vaikuttaa toiseen, hallittuun ja hillittyyn henkisesti? siitä pitää tyhmälle blondille (ent. blondi) kertoa! Sanoilla. Muistakin asioista, kuulumisista. Oma tila keskustelussa pitää ottaa!

 

Wanha Rouva ei tajua materian päälle. En siis osaa tehdä (tai omistaa) mitään. Kirjat, punainen ja kirkas taidelasi ovat seuralaisia? On tosi tyhmää, etten ole nuorempana pakottanut itseäni käyttämään käsiä muuhunkin kuin kirjoittamiseen ja huulipunan levittämiseen. (Voi, radiossa joku soittaa Bachin soolosellosarjaa♥)

 

En useinkaan jaksa innostua konkretiasta, syyllistyn siis samaan kuin he joiden toivon ymmärtävän ja hyväksyvän intohimoni esimerkiksi musiikkiin, muusikoihin  ja musiikin vaikutuksiin.  Aivokapasiteettini ei hallitse sekä konkretiaa että abstraktiaa. Mutta sen ymmärtäisin – jos minulle kerrottaisiin – miten konkreettinen tekeminen vaikuttaa tekijän sieluun? tai mitä sanaa nyt halutaan käyttääkin. Konkreettinen luominen.

 

Mutta onhan se konkreettista että musiikki ja musiikin tulkit ovat pitäneet Wanhan Rouvan (melkein) järjissään? Aivot saavat liikettä! Ja tunteet.Sydän

 

Olen kaavoihin kangistunut = elämäni on aikataulutettua. Ollut aina. Tosi tyhmää, mutta yksin arkea pyörittävänä myös välttämätöntä. (Kun tarpeeksi tarkkaan suunnittelee, saa pienillä taloudellisilla resursseilla enemmän irti.) Tosikko ei osaa olla spontaani, ei osaa pyrähtää yx kax jonnekin jos oli suunnitellut oman sekä koti- että menokalenterin toisin, parhaalla tarvitsemallaan tavalla. Tyhmänä ei ole tullut hankituksi autonkuljettajaa tai muuta orjaa pysyväissuhteeseen.

 

Tämä kaavoihin kangistuneisuus on ominaisuus joka näyttää tuottavan jatkuvasti hankauksia. Se ei enää ole tapa, se on jotain sisäänrakennettua. Perittyä? Ja mitä vanhemmaksi tulemme, sitä helpommin nähtävästi unohdamme toisten tietyt ominaisuudet ja toivomme jotain aivan uutta ja mitä vanhemmaksi tulemme, sitä sitkeämmin psymme omissa entisissä tavoissamme..

 

Jos siis ei oikeasti avaudu ja kerro tunteista/ajatuksista ns. pitkän kaavan kautta, tyhmä, kaavoihin kangistunut tosikko ei ymmärrä. Ei osaa lirkutella esiin vastauksia kun itse vastaa jo ennen kuin toinen on ehtinyt edes ajatella kysymystä.. M.O.T.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

Eukko Espoosta | Vastaa 21.04.2015 13.01

VUF'illa hyvä kommentti Et kyllä mun mielestäni mikään tosikko oo -elä vähättele itteäs! Oot kulta! ja kuuntelen mielelläni ajatuksias ole omaittes aina

vuf | Vastaa 20.04.2015 17.57

Tosikko.. Joku neropatti on väittänyt, että parhaat humoristit ovat tosikkoja. Miltäs kuulostaa?

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS