Tapahtumia tai sitten ei

Kunnallispolitiikkaa – ja urheilua!

Turku kunnostautuu. Taas. Muutama päivä sitten uutisoitiin, että kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavan,  jonka mukaan Sepänkadun varteen tuohon naapurikortteliin saa rakentaa kaksi 9-kerroksista tornitaloa. Täydennysrakentamista on vastustettu kiivaasti ja asia on viereillä kauan, kuinkas muuten! Rakennusoikeus nousi roimasti,  kun tontti siirtyi Turun Toverien Tuki –säätiölle.  Ko. järjestön katsotaan olevan sosiaalidemokraatteihin läheisesti linkittyvä. Naapurusto on tehnyt useita valituksia sekä lisääntyvän liikenteen, parkkipaikkojen puutteen että läheisen luonnon (Samppalinna, Urheilupuisto) vaarantumisen vuoksi.

 

Poimintoja netin ilmaisjakelulehdistä (Turkulainen, Aamuset)

 

”– Prosessin aikana ympäristö- ja kaavoituslautakunta lisäsi rakennusoikeuden lähes kaksinkertaiseksi, höllensi autopaikkojen määrää, poisti leikkitilojen vaatimuksia ja vähensi vaatimuksia koskien vanhojen rakennusten suojelua. Poliittiset kytkökset ostajan, myyjän ja kaupungin hallinnon välillä tontin taloudellisen arvon nostamisessa ovat ilmeiset, yhdessä muistutuksessa todetaan.”

 

Härski, härskimpi, Sepänkatu 5.  Näin kiteytti kaupunginvaltuutettu Pauli Kossila (jä.) Sepänkatu 5:n asemakaavanmuutoksen ja vetosi valtuustoon, ettei se hyväksyisi esitystä.

Toisin kuitenkin kävi. Esitys hyväksyttiin maanantaina äänin 37–27. Se mahdollistaa kahden yhdeksänkerroksisen kerrostalon rakentamisen tontille. Puolesta äänestivät pääosa kokoomuslaisista, demarit sekä keskustan ja RKP:n valtuustoryhmät. Vastaan olivat vihreät, vasemmistoliittolaiset, perussuomalaiset sekä Ville Auvinen (kd.), Kossila, Olavi Mäenpää (sv.) ja Kaija Hartiala (kok.).

 

Demariryhmän pomo Päivi Pietari (uusi, juuri valittu vanhan konkarin jälkeen, WRR:n huom.)  luki paperista varsin innottomasti täydennysrakentamista puolustavan puheen. Vastustajat sen sijaan antoivat palaa antaumuksella ja syyttivät sinipunaa korruptiosta. Kaavaa pidettiin liian raskaana eli myönnettyä 6 200 kerrosneliömetrin rakennusoikeutta liian suurena, tontille sopimattomana ja naapureiden oikeuksia loukkaavana.

 

Vielä raskauttavampana pidettiin prosessia, jossa tontti myytiin ensin Turun Toverien tukisäätiölle ohi muiden tarjoajien ja sen jälkeen rakennusoikeus vielä melkein tuplaantui. Saara Ilvessalo (vihr.) luonnehti kaavoitusprosessia farssiksi. – Tämän kaltaiset päätökset heittävät bensaa liekkeihin vanhoihin puheisiin Turun taudista, sanoi Ilvessalo.

 

Mikko Laaksonen (vihr.) laski, että kaupunki menettää 440 000 euroa sen takia, että rakennusoikeuden määrää kasvatettiin vasta sen jälkeen, kun tontti oli jo myyty. – Tämä edustaa karkeimmalla tavalla Turulle tyypillistä rakenteellista korruptiota, arvioi Laaksonen.

 

– Prosessi on omiaan heikentämään päättäjien arvovaltaa ja turkulaisten luottamusta demokraattisiin instituutioihin Turussa, julisti Li Andersson (vas.). Kokoomuksen Hartiala liittyi vastustajien rintamaan. – On vaikea nähdä, että olisi pidetty kaupunkilaisten puolia.

 

Wanhan Rouvankin kotiympäristöä asia koskettaa, sillä kyseinen kortteli on tosiaan kivenheiton päässä tästä rauhallisesta pihasta. Sellaisen kivenheiton, että Wanha Rouvakin melkein jaksaisi heittää.   Kahden suunnitellun korkean rakennuksen tilalla on nyt vielä puustoa ja vapaata pihaa.

 

No, se demareista.

 

Eilen uutisoitiin, että valtuusto hyväksyi kiistellyn asemakaavan Kakskerran saaren koilliskärkeen Harjattulaan. 

Kaavan mukaan voidaan toteuttaa 111 uutta loma-asuntoa ja yhdeksän uutta vakituista asuntoa. Valtuustossa Vasemmistoliiton edustaja arvosteli rajusti kokoomuksen taustatahojen ajamaa kaavaa vaatien sen palauttamista uuteen valmisteluun. Edustajaa kannatti Vasemmistoliitto, Perussuomalaiset, kokoomuksesta eronnut Järjen ääni (sic!) ja Vihreät. Kaava hyväksyttiin 49-16. - Harjattula onkin jo pitkän aikaa ollut luettavissa = kokoomus..

 

Taas toteutuu sulle-mulle –jako Turun kunnallispolitiikassa..

 

Tiistai-keskiviikko -yönä Wanhalla Rouvalla oli taas naapurihulinan kuuntelemista ja kestämistä. Vaihteeksi yläkerran huoneistossa poikalauma piti valtavaa meteliä kolme-neljä tuntia noin kello kahteen asti, mölistiin ja huudettin, eihän puhe kuulu jos musiikki pauhaa täysillä.

Ihmettelin vähän, kun jossakin välissä kuului kuin karaokessa turkulaisten ”vanhan hyvän ajan” Tepsin suosikkilaulu:  Maali, maali, se on hunajata, hunajata.. jne. https://www.youtube.com/watch?v=I31DYmIP1-w. Sitä ja dirlandaata laulettiin kuorossa ja muitakin nostalgisia iskelmiä.  Vähän turhan pitkään remusivat.Vihainen

 

Keskiviikon lehdet kertoivat selityksen mökälle: Turun Palloseura oli voittanut A-nuorten Suomen mestaruuden, turkulaisessa kiekkokatsomossa (makkarahallissa, HK-Areenalla siis )HK Areena

oli ollut 10620 katsojaa, mikä Hesarin mukaan oli suurin yleisömäärä koskaan kotimaisten kiekkosarjojen pudotuspeleissä.  – Harmi vaan, että isojen poikien Tepsi rämpii syvällä  mudassa, kas kun nuo loistavat nuoret kaikkoavat myöhemmin muille maille saatuaan alkuopit Turus’.

 

Jatkoa torstaina

Wanhan Rouvan noidan lahjat näyttävät laajenevan kulttuuri- ja ihmissuhteista urheiluun!!!Hämmentynyt

TS raportoi tänään TPS-nuorten päävalmentajan kommentteja haastattelussa näin:  ”Lisähuolia A:n valmennukselle teetti se, että suurin osa heidän pelaajistaan pelasi  loppukauden edustusjoukkueessa ja A-nuoret joutuivat pelaamaan kolmella alituisesti vaihtuvalla kentällisellä.  (Mitä se sitten tarkoittaneekaan?☺) - - - miehiä alkoi nousta koko ajan enemmän ja enemmän Liigaan - - - Sitten tapahtui jotain: aloimme saada pelaajia takaisin Liigasta  ja laadukkaista pelaajista kasvoi nopeasti todella yhtenäinen joukkue.” 

 

Jep jep. Kun pää-Tepsi putosi lopullisesti mutasarjan hännille, junioreita ruvettiin palauttamaan omaan sarjaansa.☺ Tässä riittää normaalijärkisen kulttuurikuluttajankin ymmärrys.

 

Mutta huomenna Sydänhengen draamaaSydän..

 

Yle Teema 19:00

 

Suora. Kapellimestari Hannu Lintu, basso Mikhail Petrenko, Polyteknikkojen kuoro esittävät Richard Straussin Metamorfooseja 23:lle soolojouselle ja Shostakovitsin Sinfonian 13 "Babi Jar". Konserttivieraina Heikki Aittokoski ja Kalevi Aho. Väliajalla Jukka Nykänen.

 

Myös Areenassa. Informoiva käsiohjelma löytyy tästä http://yle.fi/progressive/fynd/RSO/20152703_suomi.pdf.

 

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS