Tapahtumia tai sitten ei

Richard Wagner ja kumppanit..

.. Helsingin Kaupunginorkesteri ja saksalainen kapellimestari Jun Märkl. HKO:n nettisivut esittelevät eilisen konsertin näin:  Helsingin kaupunginorkesterin vanha tuttu Jun Märkl palaa jälleen kapellimestarin korokkeelle. Tällä kertaa hän tuo mukanaan oman kokoelmansa Wagnerin 15-tuntisen Ring-oopperasarjan parhaista ja dramaattisimmista kohtauksista. Iso pala oopperahistoriaa  vain  yhden  illan aikana.

 

Olin kolme vuotta sitten Musiikkitalossa kokemassa erään toisenkin kapellimestarin kokoaman Ring-tiivistelmän, sen oli koonnut ja sovittanut Lorin Maazel, konsertissa tulkkeina olivat RSO ja Hannu Lintu. http://www.wanhanrouvanasioitaasiattomuuksia.fi/70803000/109073/posting/wagneria-selk%C3%A4%C3%A4n. Silloin illan aloitti Sofia Gubaidulinan Offertorium, solistina velho Vadim Gluzman, se oli Ring-sikermän kanssa sellainen yhdistelmä että Märklin ja HKO:n kokoama paketti jäi toiseksi jättäen Wanhan Rouvan mieleen melkein sekavan tunnelman. Tannhäuser-alkusoitto – OK, vetävää rytmiä, mutta sitä seurannut Siegfried-idylli – sitä en ole koskaan voinut haukottelematta kuunnella. Paussin jälkeinen Ring-sarja – no joo. - Kokonaisuus liian iso ja monimakuinen kakku haukattavaksi.Miscellaneous smileys Minun mielestäni.

 

Kävi siis niin, että musiikkielämys ei ollut ihan sellainen kuin olisi voinut olla. HKO:n istumajärjestys on erilainen kuin minulle tutummaksi tulleen RSO:n eikä paikkani tuntunut hyvältä. Koska olen usein ennenkin istunut samoilla riveillä ja samalla puolella salia, salia ei voi syyttää, siis ongelma taisi olla lavan järjestelyissä.

 

Mutta olihan Wanhalla Rouvalla ajankulua orkesteria seuratessaSilmänisku. Sellot (mm) kunnostautuivat. Hurmaavaa oli soolosellistien yhteistyöskentely tai paremminkin vanhan konkarin ja nuoremman keskinäinen sanaton kommunikointi:  vanha konkari (s. 1982, Turun sellokilpailujen voittoKuvahaun tulos haulle trophy smileys 20-vuotiaana) taisi hiukan ohjailla nuorempaa (s. 1984, saman sellokipailun voittoKuvahaun tulos haulle trophy smileys 26-vuotiaana). Nuorempi oli uusi HKO:ssa vaikka netti näyttää hänen työmaakseen Suomen Kansallisoopperan orkesterin, oopperaorkesterin kotisivut eivät ehkä ole ajan tasalla..  Muutoinkin HKO:ssa näytti eilen olevan erittäin runsaasti keikkasoittajia. Moni sellainen tuttuni, joita olisi ollut mukava haastatellakin, ei ollut paikalla. Riehuiko bändissä kapu-epidemia?Hämmentynyt

 

Selloilla oli tärkeitä alkurykäyksiä ja -murinoita pitkin iltaa, varsinkin pauhaavassa Ring-sarjassa, joten hämmästelin suuresti kapellimestaria joka melkein söi omissa kiitoksissaan konserttimestarit mutta vaivautui kiittämään sooloselloja vasta viimeisellä kumartelukierroksella.  Ja eräskin super-sellisti (50 vuotta Helsingin Kaupunginorkesterissa tänä vuonna!Vau) sai sahata oikein hartiavoimin, kun kapellimestari viuhtoi ja hyppi siihen tyyliin että NYT NYT NYT!

 

Minulla taitaa olla paha ennakkoasenne muita kuin tietyn kapellimestarin konsertteja kohtaan. Mutta minkä minä sille voin, että ne ohjelmat(kin) sopivat minulle parhaiten?Cool Näillä ikävuosilla on lupa jo valita, mihin lähtee aikaansa kuluttamaan. Eller huru? En toki kadu lähtemistäni, kiitos vain sille muusikolle joka minulle illan tarjosi..

 

Iloinen kohtaaminen backstagella:  tapasin pitkästä aikaa HKO:n klarinetin toisen vuorottelevan äänenjohtajan, ”meidän talon entisiä”, joten loppujen lopuksi illasta jäi ihan hyvä mieli.♥

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

WRR | Vastaa 24.03.2015 23.10

Ei kiinnosta Crusell - mutta HKO:n syksy kyllä kiinnostaa kun eräs Wanha Herra saa sen 50 vuottansa HKO:ssa täyteen♥☺..

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS