Tapahtumia tai sitten ei

Erilaista suhtautumista - mitätöidään – lähestytään

Eve Mantu tiistaina 27.3.2012  (http://areena.yle.fi/ohjelma/664284) – ohjelma nosti pintaan erään muistini taka-alalle painetun tilanteen. Kyllä nyt jo, lähes vuoden työmaalta vapaana oltuna, vanhojen asioiden pitäisi häipyä. ”Enhän minä mitään muista muutenkaan” – mutta muistan kuitenkin. Virallisiin opuksiin niitä ei hyväksyttäisi, siis eipä muistella siellä.SilmäniskuElämässäni oli ajankohta, jolloin ainukainen lapseni oli  saattanut opintonsa onnistuneesti päätökseen. Työssäkin hän oli ollut jo toista vuotta, mutta kun työpaikka aikoinaan oli melkein vahingossa avautunut, opintojen viimeiset rästitentit olivat jääneet roikkumaan. Niin kuin niin monella.

 

Siitä, kun hakemus virkaan oli lähetetty, kului kaksi viikkoa kun työt alkoivat, isä oli hakenut esikoisena Helsingin linja-autoasemalta ja kuskannut tämän tutustumaan uuteen työpaikkaan, äiti oli viettänyt yhden päivän aamusta iltaan pesten työsuhdeasunnoksi osoitettua huoneistoa, isä ja pikkuveli muuttivat yhden vuorokauden aikana monivuotisen opiskelukodin opiskelupaikkakunnalta ja koti-kodin Turusta uusmaalaiseen uuteen kotiin.

 

Muun muassa. Sitten alkoi viranhoito, kaiken alusta saakka perustaen. Lapsen esimies rupesi vähitellen muistuttelemaan että josko ne viimeiset tentit tulisivat tehdyksi niin että voitaisiin pistää virka auki vakinaista täyttöä varten. Tässä vaiheessa alkoi työn ohessa kiivas reissaaminen entisen opiskelupaikkakunnan ja Helsingin yliopiston välillä. Lopulta tuli se päivä, kun lapsi soitti äidille että nyt on maisterin paperit saatu.Leveä hymy Mikä helpotus ja ilon tunne!Olipa sitten samana päivänä äidin työmaalla toimistopalaveri johon oli kutsuttu  kiinteistönhuoltohenkilötkin.  Äiti riemuissaan haki läheisestä kioskista kaikille pikku jäätelöpikarit ja jakeli ne aluksi palaverin osallistujille. Se oli virhe! Virhe virhe!Vihainen Pomon pasmat menivät sekaisin ja tiuskaisten tuli kysymys,  että miksi tällainen häiriö. Onnellinen äiti änkytti hämmästyneenä, että siitä riemusta kun poika sai maisterin paperit ja on muodollisestikin pätevä hoitamaan virkaansa. -  Vajaasta kymmenestä osallistujasta vain toinen siivoojista onnitteli äitiä(kin).SurullinenBussipysäkillä tapasin muutama päivä sitten vanhan ajan herrasmiehen. Olimme molemmat tulossa ruokakaupasta, ostoskasseja raahaten. Vanha herra huomasi harteillani roikkuvan huivin todeten sen olevan Marjan Kurjen tuotantoa ja olipa se hänen mielestään hyvin tyylikäs. Monin sanoin hän aloitti keskustelua niin Marja Kurjesta kuin huivistanikin, jatkoi kertoilemalla omista painavista ostoksistaan, ihmetteli nykynuorison välipitämättömyyttä kuluttamisesta (muovikassit esim.), kertoi olleensa eläkkeellä jo 23 vuotta, johon minä ilmoitin olevani vasta ensimmäistä vuotta, toivotti hyviä ja monia eläkevuosia, kertoi sitten miten hänen aikoinaan melko hyvä eläke on murentunut vuosi vuodelta, aikoi  elää ainakin yhdeksänkymmenvuotiaaksi, pitkäikäistä sukua kun oli, johon minä vastasin että omatkin vanhempani elivät yli 90-vuotiaiksi, ehdimme vielä sivuta kuluttamisen ja luonnonvarojen ehtymisen epäsuhtaa, kun bussimme tuli, hän vielä toivotti hyvää kevään jatkoa. - Virkistävä tapaaminenHymyilevä, olin melkein unohtanut että tuollaista voi tapahtua. Ventovieraat  keskustelevat,  kuluttaen aikaansa bussia odotellessa.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS