Tapahtumia tai sitten ei

Sanotaan, että turkulaiseksi tulee..

viidessäkymmenessä vuodessa - jos on siis muuttanut muualta. Onnistuu ehkä paremmin läntisestä Suomesta, kuten Pohjanmaalta muuttaneille, savolaisista en menisi takuuseen että 50 vuottakaan riittää (omakohtaista tutkimustietoa savolaisista ei ole..). Epävarma Määritelmään liittyy myös lisäyksiä: turkulainen käy Tukholmassa ostoksilla neljä kertaa vuodessa ja omistaa kristallikruunun.

 

Itse korvasin esimerkiksi tuon kristallikruunun (jota minulle ei koskaan tule!) jo monen vuoden ajan sillä että jos on Heidekenillä syntynyt lapsiRakkaus, se on mittaamattomasti monen, monen tukholmanostosreissun ja kristallikruunun arvoinen..


Ensi vuonna super-Ässä Jean Sibelius täyttää 150 vuotta. Ensi vuonna tulee 50 vuotta siitä kun Wanha Rouva (silloin vielä nuorena neitonaLeveä hymy) muutti Turkuun Etelä-Pohjanmaan sydämestä. Tosin henkinen siirtymiseni tänne oli alkanut jo silloin kun 14-vuotiaana olin parin päivän luokkaretkellä Turussa.

 

Tammikuun 12. päivänä 1965 olin sopimassa asiat ensimmäisessä turkulaisessa työpaikassani ja viikkoa myöhemmin aloitin sihteeri-kirjeenvaihtajan työt. Pari työpaikkaa tuli sen jälkeen, viimeisessä vierähtikin 35 vuotta. HämmentynytHuoh.


Mutta siis tällä viikolla tuo merkityksellinen vuosi on noussut pintaan erään ystävyyssuhteen vuoksi, sillä vuonna 1965 tapahtui Wanhan Rouvan elämässä valtavia myllerryksiä, enemmän kuin koskaan ennen. On ollut ravisuttavaa tutkia tuon vuoden kalenteria ja jutella puhelimessa niistä ajoista sen yhden ystävän kanssa.Aika jännittävästi turkulaisen Wanhan Rouvan 50-vuotisjuhliin ensimmäiseksi osuu RSO:n konsertti 16.1.2015!

Tietoa tilaisuudesta (Lippupalvelu):
Hannu Lintu, kapellimestari
Boris Berezovski, piano
Ravel: Pianokonsertto G-duuri
Mahler: Sinfonia nro 5
ENNEN KONSERTTIA klo 18, Konserttisali:
Aasi, käki ja satakieli – Mahlerin viidennestä sinfoniasta ja vähän muustakin
Musiikintutkija, dosentti Susanna VälimäkiIrtolippuja näytti tänään olevan vielä vähän H-katsomossa sekä D- ja E-parvilla.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS