Tapahtumia tai sitten ei

Sanomalehdet kertovat taas..

.. kaikenlaista. Tänään, keskiviikkona, kahlasin läpi ensiksi - tapani mukaan - paikallisen urheilulehden.  Ellei sana mielensäpahoittaminen olisi nykyisin niin yököttävän kulunut, käyttäisin sitä, silmäiltyäni  kaupunginvaltuuston demariryhmän pj:n kommentointia ryhmänsä järkevistä toisinajattelijoista jotka uskalsivat äänestää toriparkkiasiassa ryhmäkuria vastaan. Miksi me äänestämme yksilöitä??? Jotenkin en enää jaksa. Mikään ei muutu ennen kuin valtuustossa nämä vanhat jäärät kupsahtavat ja uusi, ehkä älykkäämpi sukupolvi astuu esiin. Sitä ennen kupsahtavat myös vanhat kaupunkilaisetkin, me veronmaksajat,  jotka kaupunkiamme olemme rakastaneet.Surullinen

 

Lehti tarjosi myös kokosivun jutun ja isot valokuvat Turun linja-autoaseman rakennuksesta, jonka kaupunki pisti myyntiin. Rakennus, suojeltava kohde, on ollut paikallaan 75 vuotta. Itse käytän sitä usein, sillä rakastan bussimatkustamista ja la-asemalla käyn mm. lataamassa CityCity-korttini.


Entinen polkupyörä linja-autoaseman parkissa..

 

 

Mielipideosastossa oli kirjoitus joka oli otsikoitu "Asvaltoidaan rantarata!". Turhautunut pitkäaikainen VR:n kanta-asiakas oli keksinyt ratkaisun junaliikenteen jatkuvaan takkuiluun, joka on huipussaan juuri Turku-Helsinki -rantaradalla. Toivottavasti kanta-asiakas pian huomaa, että on jo olemassa asvaltoitu rata, joka vie Turun keskustasta Helsingin keskustaan sujuvasti ja nopeasti.. sen nimi on E18.Hymyilevä

 

Pikku-uutinen kertoi että Timo Riihonen on valittu "solistiksi Bayreuthin festivaalille". Wanhan Rouvan piti oikein googlata henkilön nimi, ei ollut tuttu. Eipä kummakaan, taiteilija on tehnyt työnsä Saksan oopperataloissa, valmistunut maisteriksi Sibiksestä ja saanut 2. palkinnon Lappeenrannassa jo vuonna 2008 ja tehnyt satunnaisia pienempiä rooleja Suomen oopperalavoilla (Wikipedian mukaan). Mutta kivat hänelle! Bayreuth on kova sana.

 

"Koulutussäästöt uhkaavat syödä ammattitaitoa" oli juttu, joka liittyy ammatillisissa oppilaitoksissa suoritettaviin tutkintoihin. Poimin yhden lausunnon. OAJ:n pj Olli Luukkainen antaa säästöistä esimerkin: "Opiskelijan pitää muka itsenäisesti opiskella koneistusta, hitsausta ja autonkorjausta. Hänellä ei ole tunteja, vaan se on lukujärjestyksessä merkitty itsenäiseksi työskentelyksi. Jopa kokonaisia opintoviikkoja on joissakin oppilaitoksissa opetuksetonta aikaa. - Luukkainen muistuttaa, että sähköalan työnantajapuoli totesi jo pari kuukautta sitten, että ammatillisista oppilaitoksista valmistuneiden osaamisen laatu ei vastaa enää työelämää.

- No, Wanha Rouva on kuullut että joissakin peruskouluissa käy entisiä oppilaita lisäoppia saamassa/vanhoja taitoja verestämässä, he ovat koulustaan jo siirtyneet eteenpäin ja palaavat siis "juurilleen" sen järkevää opetusta antaneen opettajan lisäopetukseen - tai jotain sen suuntaista..Silmänisku

 

Hesarista silmäilin mm. maailmanpolitiikan tilannetta. Otin talteen, lähempää tarkastelua varten, Venäjällä aikoinaan miljardien sijoituksia tehneen liikemiehen William Browderin jutun "Putin on iso bluffaaja".  Kun lueskelin lehtiä aamulla kello 5, en ihan kaikkiin juttuihin jaksanut silloin paneutua.

 

Lisäys iltapäivällä: Hesarissa oli myös ilmoitus tilaisuudesta "ETYJ rauhanrakentajana Ukrainassa nyt - entä Euroopan tulevaisuudessa?" En ollut tunnistaa valokuvassa olevaa henkillöä joka kuva kuitenkin kiinnitti huomioni ilmoitukseen, kuvassa oli hymyilevä ulkoministeri Erkki Tuomioja.

 

Hesari uutisoi melko isosti myös EU:n muovipussien vähentämisestä kertovan uutisen. Heidi Hautala kommentoi: "Direktiivi ei vaadi erittäin kevyiden muovipussien - Suomessa esimerkiksi hedelmäpussien - käyttöön puuttumista. - Nyt olisi tilaisuus lopettaa niidenkin ilmaisuus. Ne nimittäin ovat kaikkein vaarallisimpia pusseja: juuri niitä, joita kalat ja linnut eniten nielevät." - Aivan! Ja miten herkästi kaikkia muovipusseja kaupoissa tarjotaankaan.

Wanha Rouva on jo pitkään kertonut  paikallisessa keskustan tavaratalossa, jossa nuoret myyjättäret herkästi tarjoavat esim. kynsilakkapullon mukaan pikku muovipussin, että siis tulen palauttamaan heille takaisin kaikki kotiin kertyneet muovipussit.. vaiks ne nyt eivät niitä ohuita hedelmäpusseja olekaan. Hehe Mutta ruokaosastolla hintalapputarran voi esimerkiksi lätkäistä banaanien kylkeen jne.

 

Hesari nostaa esiin tänään(kin) vanhuspalvelulain. "Vanhuspalvelulain muutos kiihdytti eduskuntaa. Arvokkaan elämän poistaminen laitoshoidon ehdoista ihmetytti oppositiota".  Eduskunnan käsittelyssä ollutta lakimuutosta ministeri Huovinen (sd) selvensi mm. näin: "Arvokas elämä on vanhuspalvelulain punainen lanka ja mainittu useissa pykälissä." - - - Tavoitteena on, että kunnat hoitaisivat nykyistä paremmin kotiin vietävän palvelun. - - - Vanhuspalvelulain muutoksella hallitus tavoittelee 300 miljoonan euron vaikutusta vuoteen 2017 mennessä. "Se on kustannusten kasvun hillitsemistä, ei säästöjä", Huovinen opasti kansanedustajia. HämmentynytHm.

 

HS:n kulttuurisivuilla Vesa Sirén kertoo konserttiarviossaan "Wienin valloittajat puolityhjässä Musiikkitalossa". Ne valloittajat olivat siis Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri joita johti Sakari Oramo, joka puuhailee myös BBC:n sinfoniaorkesterissa ja Tukholman filharmonikoissa (ja Kokkolan Oopperassa?).  Olen kuullut, että silloin kun Oramo aloitti KPKO:ssa, orkesterin kokkolalainen perusyleisö aika herkästi jätti menemättä kuuntelemaan. Silmänisku

 

Wanha Rouva oli kokemassa KPKO:n lumon Musiikkitalossa kesäkuussa 2012 - ei ollut tyhjää, ei, vaan oli lumoava, tiheä tunnelma.. orkesteria johti silloin maestro Juha Kangas. http://www.wanhanrouvanasioitaasiattomuuksia.fi/70803000/339145/posting/vasksia-keuhkoputkeen.