Tapahtumia tai sitten ei

LUPA LUKEA, osa 2

Vaikka miten ylimalkaisesti lukisi aamun sanomalehdet, silti siihen näin eläkeläisenä saa kulumaan aikaa vähintäin tunnin, yleensä kaksi ja enemmänkin. Tänään kyllä ohitin maailmanpolitiikan ja kotimaan hallituksen nimitysspekulaatiot nopeasti - aina ei jaksa. Muutenkin lehdet jäivät heikolle huomiolle tänä aamuna.



Paikallinen urheilulehti jauhaa toriparkkiasiaa ja kolumni-osastolta poimin talteen Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen johtajan mielipiteet "Suomettumisen lyhyt oppimäärä". Nautin osaavien henkilöiden napakasta asioiden tiivistämisestä, itse kun en ole koskaan siihen pystynyt..

 

 

Ison osan aamua vei lehden välissä olleen Turun Kirjamessujen lehtisen tutkiminen. Siihenkin täytyy oikein kellon ja kalenterin kanssa palata, niin paljon näytti olevan kiinnostavaa tapahtumaa kolmen päivän (3.-5.10.) aikana makkara-areenalla (lue: Turun Messukeskus, HK-Areenan kyljessä), osin päällekkäisinä aikoina.



Mutta oli TS huomannut, että Esa-PekkaSuukko johtaa ensi viikolla Musiikkitalossa.. tosin turkulaisille kuulijoille voi se olla tässä vaiheessa turha tieto kun konsertit ovat tai tulevat näillä hetkillä olemaan loppuunmyydyt.



Pääkaupunkiseudun lehdestä silmiini osui - paitsi hykerryttävät sarjakuvat (Rauta-Reetta, Fingerpori, Viivi ja Wagner) mm. osasto HS 50 vuotta sitten: "NL ehdottaa voimakeinojen kieltämistä alueriidoissa. - - - Gromyko ehdotti, että kysymys rajariidoista, jotka ulkoministerin mielestä ovat eri maiden kesken luonteeltaan erilaisia, sisällytetään YK:n yleiskokouksen 19. istunnon päiväjärjestykseen erillisenä tärkeänä asiana. - - - "



Heti tuon jutun perään oli poimittu kulttuuria: "Martti Talvelalle paljon kutsuja. - - - Herbert von Karajan olisi halunnut kiinnnittää hänet ensi kesäksi Salzburgin juhlaviikoille johtamaansa Boris Godunovin esitykseen Pimenin osaan, mutta Martti Talvela joutui kieltäytymään tarjouksesta, koska oli jo sopinut samanaikaisesta esiintymisestä Bayreuthissa." - Minun BorikseniSuukko on Suomen Kansallisoopperan lavalla lauantaina 4.10.



Tänään Wanhalla Rouvalla on poikkeuksellisesti paljon kaikenlaista toimintaa, niinpä aamulukeminen oli kovin, kovin ylimalkaista, talteenotettujen juttujen pino kasvaa.. mutta niitäkin on lupa lukea, myöhemmin.Silmänisku

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS