Tapahtumia tai sitten ei

LUPA LUKEA


http://www.hs.fi/kulttuuri/Esa-Pekka+Salonen+pelk%C3%A4%C3%A4+uustyperyyden+aikaa/a1383898825629


http://www.hs.fi/kulttuuri/Esa-Pekka+Salosen+el%C3%A4m%C3%A4nmuutos/a1383898365295


Tuossa olen lukenut netti-Hesarista juttua säveltäjä-kapellimestari Esa-Pekka SalosestaRakkaus. Järjestys titteleissä tänään on juuri tuo. Sain käsiini tamperelaisen Aamulehden viikonloppusivustot, siellä oli lehden kulttuuritoimittajan (sic!) iso juttu EP:n sävellyksen Karawane kantaesityksestä jonka säveltäjä itse oli johtanut.

 

Toimittaja oli katsonut ja kuunnellut netissä kulttuurikanava Mezzon suoraa lähetystä Zürichistä syyskuun alkupuolella. Jutusta innostuneena kaivelin muistiani ja konserttilippupinoani ja kas! Radion Sinfoniaorkesterin itsenäisyyspäivän juhlakonsertissa Hannu Lintu johtaa Musiikkitalossa Karawanen Suomen ensiesityksen.Cool Siihen on aikaa enää noin 2,5 kuukautta..Sanomalehtiä olen lukenut tänään melkein suurennuslasilla kun Turun toriparkkiasia on noussut jälleen otsikoihin. Hienoa! Edellinen, kauppatorin alle saveen kaivettavan parkkitalon eduksi kääntynyt valtuuston äänestystulos oli niukka, 34-33.Järkyttynyt Kaupunginvaltuuston jäsenet on osittain vaihdettu vaaleilla sen jälkeen.

 

Kun ajatellaan, miten monen vuoden kiusa mahdollisesta rakentamisesta ja sen kustannuksista tulisi ja miten epävarma lopputulos on, on aivan kohtuullista että asiaa vieläkin pengotaan. 

Vielä kun joku kokoaisi kaikki ne sadat ja tuhannet mielipidesivujen kommentit joita Turun Sanomiin ja kaupunkilehti Turkulaiseen on asiasta vuosien aikana lähetetty, sieltä löytyisivät veronmaksajien tarpeet ja toiveet tässä asiassa!

Niistä voisi, laskemalla puolesta ja vastaan -äänet, suorittaa eräänlaisen kansanäänestyksen.Paikallisen urheilulehden nettisivuille ja yleisön mielipiteisiin pääsee tästä:
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/679411/Kiista+toriparkista+alkamassa+uudelleen.


Ilmaisjakelu-kaupunkilehti Turkulaisen vastaavia löytyy täältä:
http://www.turkulainen.fi/artikkeli/238652-kylla-vai-ei-toriparkille-tassa-perustelut?utm_medium=twitter&utm_source=twitterfeed.Mitä muuta minulla on ollut tänään lupa lukea? Ihan vaikka mitä! Lukemisen ja sanomisen vapaus meillä Suomessa on. Käyttäkäämme sitä vapautta enemmänkin kuin vain nopeiden viestien lukemiseen.Turun kaupunki lähetti postiluukusta jokaiseen kotiin luettavaa. Turkulaiset saavat muutaman kerran vuodessa turkuposti-nimisen kaupungin tiedotuslehden, ihan paperisen ja moniväripainetun profiilinnostotuotteen. Ja kuten asiaan (?) kuuluu, ainakin yksi lehti tulee myös tyyliin "turku liikkeelle". Menee suoraan roskiin. Se korostaa liikaa urheilupaikkojen ja kulttuuripaikkojen lukumäärän epäsuhtaa.VihainenMutta tänään tullut uunituore lehdykkä onkin hauska!"tulevaisuuden
turkuposti" 1/2029.

 

VAU! Etukannen kuvassa Myllysillan vieressä ilmassa kulkee köysirata vaunuineen, ihan kuin Reijo Mäen dekkarissa Hard Luck Café. Kuvan viereisen jutun otsikko on "Turun talous tasapainossa jo kymmenen vuotta - Velattomuus siintää ensi vuosikymmenellä"Järkyttynyt.Lehden juhlavin aihe on kun vuonna 2029 Suomen Turku juhlii 800-vuotissyntymäpäiviään. (Siihen on vain 15 vuotta).  "- - - 800:n virallisen tapahtuman joukossa on paljon mielenkiintoista, kuten Suomen Joutsenen juhlaristeilyt saaristoonVau sekä Matti ja Teppo - Avaruusooppera, joka kantaesitettiin Kakolan kansainvälisessä kulttuurikeskuksessa kesäkuussa."Tulevaisuuden turkupostin otsikkoja lisää, esimerkiksi näin:
CoolTurun Guggenheim 10 vuotta,
CoolTurun työntekijät taas ykkösinä hyvinvointikyselyissä,
CoolAurinko- ja vetyenergialla toimiva vesibussiliikenne laajenee saaristossa,
CoolDisneyland avaa Pernossa (kaupunginosa), ... ja
CoolMuumimaailma laajentaa Pietariin.Guggenheim-jutusta osa: "Guggenheim-museo rakennettiin Turkuun sen jälkeen, kun säätiön johtokunta tutustui Turkuun. Kaupungin kulttuurimyönteisyys teki niin suuren vaikutuksen, että museo päätettiin rakentaa Pallivahaan (kaupunginosa), josta on sittemmin muodostunut yksi Pohjoismaiden johtavista arkkitehtuuriturismikohteista.  Lisäksi Pietarin Eremitaasin sivupiste Wäinö Aaltosen museon viereisellä tontilla on löytänyt yleisönsä. Rakennus on yhdistetty läpinäkyvällä sillalla WAMiin. Museokokonaisuus esittelee Eremitaasin kokoelmien aarteiden lisäksi Wäinö Aaltosen taidetta pysyvässä näyttelyssä." (Muille kuin turkulaisille lisätiedoksi että kaupungissa kiistellään - taas - siitä että Aaltosen nimikkomuseossa ei ole pysyvästi esillä taiteilijan töitä muita kuin yksi iso naisfiguuri aulassa.)Sivulla 4 on lisää kulttuurimyönteistä uutisointia: "Kelluva konserttitalo valmistui.Villi Aurajoen suulle rakennetun  konserttitalon akustiikka kerää kiitosta. - - - Aalloksi ristittyyn konserttisaliin mahtuu 1200 ihmistä, minkä lisäksi sen pienempään Airisto-saliin vielä 200. - - - Konserttisali on ankkuroitu Majakkarantaan (tiheään rakennettu kerrostaloasuinalue Aurajoen suulla). - - - Suomalainen laatu on ollut hyvä käyntikortti maailmalla. Turussa on pystytty pitämään kiinni laivanrakennuksen alihankkijaketjun osaamisesta ja onnistuttu hyödyntämään alihankkijoiden ammattitaitoa laivanrakennuksen ohella myös uusilla, luovilla tavoilla  - kuten kelluvien rakennusten menestys osoittaa."Lisää otsikoita:  Tunnissa junalla Helsinkiin.

- - - "Tunnin juna on myös osa laajempaa hanketta, joka vahvistaa Turun asemaa osana niin sanottua pohjoisen Euroopan kasvuvyöhykettä eli Tukholmasta Turun ja Helsingin kautta Pietariin saakka kulkevaa kaupunkinauhaa."Tori sykkii kaupungin sydämenä.

"Tori on pysynyt kaupungin sydämenä. - tai oikeastaan parantunut, kun se kunnostettiin entistä ehommaksi. - - - Entä mikä on torissa parasta? Eiköhän se ole tämä Tori JazzSilmänisku, joka jo viitenä vuotena on heinäkuutamme sulostuttanut!"
- Ei sanaakaan parkkiluolastaSilmänisku, päin vastoin, kehutaan että kulkeminen on helppoa niin bussilla kuin vaikka pyörälläkin.Takasivun sarjakuvassa mm. henkiinherännyt Paavo Nurmi -patsas juoksee kilpaa tunnin junan kanssa Helsinkiin ja toteaa: "Voitin taas!"

Paavo Nurmi osittain vaatetettuna vappuna 2005.Huoh. Tämän nerokkaan lehdykän on julkaissut Turun kaupungin viestintä, päätoimittajana Saara Malila ja toimituksen ideanikkarina Roope Lipasti. Lipasti onkin armoitettu sanaseppo, TS:n viikonlopun Extrassa parasta onkin yleensä Lipastin ironisen nokkelat huomiot viikon tapahtumista niin täällä kuin muuallakin.Lehden sisäsivuille on koottu vähän virallisemman makuisia visioita ja päämääriä vuodelle 2029, en nyt viitsi niitä lukeakaan. Aika näyttää, miten ne toteutuvat. - On myös lupa olla lukematta..

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS