Tapahtumia tai sitten ei

Kesäjuhlaviikot täydessä vauhdissa

Turun Musiikkijuhlien "varaslähtö" Jonas Kaufmann  heinäkuussa, René Jacobs ja kumppanit viikko sitten, Brankun = VPK:n iltamat viime keskiviikkona, huomenna Suomen Kansallisoopperassa nykytanssia/nykymusiikkia, Tero Saarinen Company ja Esa-Pekka Salosen sävellyksiä, puikoissa itse maestro Salonen, oopperan yli 1300 paikkaa loppuunmyydyt jo pitkään. Tietenkin!


Huoh. Meillä Turussa ei enää koskaan ole mahdollista edes toivoa Esa-Pekkaa johtamaan täällä (pari kertaa hän täällä kävi, eka kerran 1986), sillä Turun konserttisali ei nykymagneetille riitä enkä usko että EP tulisi Logomoon tai makkarahalliin (lue: HK-Areenaan) ellei sitten löytyisi joku tosi hyvä syy, esimerkiksi Itämeri. Ai niin, minähän olen sitä Itämerifestivaalia EP:lle ehdottanutkin jo joskus Finlandia-talolla! täytyypä muistaa kysyä, kun näitä herroja tapaan, että koska EP saapuu Turkuun, nythän jo saatiin Ruåttin orkesteri ko. festivaalin merkeissä.Villi Miten pääsikään unohtumaan..
http://www.wanhanrouvanasioitaasiattomuuksia.fi/70803000/449016/posting/kellon-ymp%C3%A4ri-on-nukuttava.
 

Kävin eilen hyvästelemässä Kiasman joka menee remonttiin ainakin puoleksi vuodeksiSurullinen. Tykkään siitä paikasta, mikä ei liene kenellekään yllätys. Nämä viimeisimmät näyttelyt, Kiasma Hits ja Alfredo Jaar, katsoin kolme kertaa. Jonkun Ars-näyttelyn olen nähnyt 5 kertaa Ars-passilla jota olisi näyttelykuukausien aikana voinut käyttää vaikka joka päivä.

Ooppera-arioita ja barokkia siis Turun juhlien alussa, sitten oli omassa ohjelmassani vuorossa sekalaista laulu- ja soitinmusiikkia iltamissa, joiden otsikko oli Hulluna rakkaudesta. Turun musiikkijuhlien tämänvuotinen teemahan on rakkaus.

 Brankun juhlasali.