Tapahtumia tai sitten ei

Kasautumisen laki


Sitä voisi ehkä kutsua Murphyn laiksikin. Wanhan Rouvan lauantaille 2.8.2014 ei sattunut kommelluksia tai ikäviä tapahtumia – päällekkäisyyksiä olisi kyllä ollut tarjolla.

Alun perin kalenterissani päivään oli merkitty Gangut Regatta.

(Gangut Regatta on rannikkopurjealusten kilpailu, johon kutsutaan mukaan myös suuria raakapurjealuksia. Tapahtuman aikana Aurajoen rannoilla on paljon ohjelmaa, konsertteja  ja ainutlaatuinen kesäinen tunnelma. Regatta toteutetaan suomalaisvoimin STAF:n organisoimana. Regatta seilaa Kotkasta Hangon kautta Turkuun. Turun regattaviikonloppu on 31.7.2014–3.8.2014 Viikonloppu päättyy alusparaatiin AIRISTOLLA)

Olenhan jo vuosien ajan kulkenut kamerani kanssa ihailemassa Aurajoen rantaan saapuneita purjelaivoja, niin isoja (Tall Ships Races) kuin vähän pienempiäkin (Swan), tämä Gangut Regatta oli jotain uutta, erilaista kenties.

Sitten pöllähti agendalle kolmen rouvan ystävätapaaminen, jonka aikatauluttaminen osoittautuikin hankalaksi.  Kahta meistä laivat kiinnostivat enemmän, mutta: yhden loma oli loppunut eikä sunnuntai (3.8.) tuntunut sopivalta, toisella oli tämän työssäkäyvän rouvan loman aikaan ajoittuvana ajankohtana iloisia perheasioita ja sille kolmannelle eli siis Wanhalle Rouvalle tuli lauantaille 2.8. tarjous josta tuntui tosi vaikealta kieltäytyä. Ja se tarjous ”voitti”. Vietin turkulaisen ystävättäreni avecina presidentillisen kesäteatteripäivän (5-6 tuntia) vehmaassa puistossa, Turun Kesäteatterin (maamme vanhimman) 60-vuotisjuhlissa Vartiovuorella, tuossa naapurikukkulalla.