Tapahtumia tai sitten ei

Sateinen päivä Helsingissä

Kun runous ei riitä. Tonight no poetry will serve. ”Kuvat eivät ole viattomia”, sanoo taiteilija Alfredo Jaar: ”Alfredo Jaar syntyi Chilessä 1956, mutta vietti lapsuutensa Martiniquen saarella. Perhe palasi Chileen juuri ennen kuin Augusto Pinochet ja tämän sotilasjuntta kaappasivat vallan. Nuori Jaar opiskeli elokuvaohjausta ja arkkitehtuuria. New Yorkiin hän muutti 1980-luvulla. - Tänä päivänä Jaar on läpensä kansainvälinen taiteilija, jonka teokset liittyvät usein poliittisiin tai humanitaarisiin ongelmiin. Hän on tehnyt myös useita julkisia monumentteja.”http://yle.fi/uutiset/kuvataiteilija_alfredo_jaar_arvostaa_suomen_kulttuuritarjontaa_mutta_ihmettelee_maahanmuuttopolitiikkaa/7179248.

Tänään annan toisten kertoa, heidän jotka ovat jo valmiiksi kiteyttäneet asiat jotka itsekin ottaisin esille! Vähän laiskottaa.. ja enhän ole virallinen kriitikko tai uutisoija, jaksan nyt vain vähän närppiä tunnelmia.


Levykannen kuva: Petra Roeder

Olin siis tilannut Fugaan RSO-äänitteen Oliver Messiaen: Turangalila, jota olin kuulemassa ja katsomassa Musiikkitalossa tammikuulla http://www.wanhanrouvanasioitaasiattomuuksia.fi/70803000/1681501/posting/hopeataiteilijat-ja-hopeinen-kuu-wrr-n-jalometalli-ilta.

 

Kun olin sopinut hakevani levyn torstaina 12.6. ja kun luvassa oli, että helsinkiläinen ystäväni tulisi kanssani Kiasmaan, pakko (?) oli lähteä, vaikka satoi ja vaikka tiedotuksissa oli luvattu rankkoja sateita koko päiväksi. Ainakin Helsinkiin.


Lievistä ongelmista huolimatta Wanha Rouva pinkaisi bussiasemalle jo varhain aamupäivällä ja kuten AccuWeather.com –sivusto oli ennustanut, Helsinkiä lähestyttäessä alkoi sade. Eikä se loppunut ennen kuin illalla Turussa..


Tuulen (Hesassa tuulee aina!) ja sateen riepotellessa helmoja ja sateensuojaa taivalsin ensiksi levykauppaan hakemaan Turangalilani, sitten nopeasti Kiasmaan joka onneksi on ihan siinä M-talon vieressä.