Tapahtumia tai sitten ei

Vanhoja ja sairaita, häirikkö ja poliisit

Ystäväni Tuulikki (89 v) on löytynytCool. Reipas vanhus oli ollut rollaattoreineen kauppareissulla ja lähdettyään kaupasta kaupan parkkipaikalta peruuttava auto töytäisi hänet katuun. Iso haava ja kuhmu päähän, ambulanssilla sairaalaan ja toiseen, josta - kymmenien puhelinsoittojen jälkeen – hänet tavoitin.

 

 


”Oletteko lähiomainen? kun me ei saada antaa tietoja..”  Aloitin soittokierroksen kaupungin kotisairaanhoidosta jonka olin tiennyt huolehtivan ystävästäni päivittäin, kotona. Koko yli 40-vuotisen ystävyytemme historian sain selvittää joka instanssissa – että miksi kyselen tämän 89-vuotiaan vanhuksen perään - kunnes pala palalta sain puhelinnumeroita joista edelleen voisin yrittää tavoitella ystävääni.

 

 

Mutta MIKSI hän sairaalaan oli joutunut, sen tiedon sain vasta kun onnistuin saamaan Tuulikin itsensä puhelimeen. Siinä taas oli osastolta ystävällisenä apuna henkilö, joka haki ystäväni päiväsalista omaan huoneeseen ja antoi puhelimen hänen käteensä. Eilen olin sitten tapaamassa Tuulikkia. Kovin hauras ja hutera hän on. Tutkimukset ovat kesken.

 

 

Matkalla sairaalaan melkein eksyin (tapani mukaan!) Mäntymäen alueella, joka on täynnä kymmeniä erilaisia terveyden- ja sairaudenhoidon rakennuksia. Ensikertalainen vierailija olisi kaivannut ihan kadunvarteen selkeää kylttiä SAIRAALA, ei vasta sinne sokkeloihin..

* * * * *

VihainenIhmeellinen tekninen vika hävitti tästä kirjoituksesta DesiSmileys.commelkein kaikki! myös sen, mihin otsikon jälkimmäinen osa viittaa. Ei voi mitään. Joka oli nopea, ehti lukea, joka ei ollut, ei menettänyt mitään..Hehe

 

 

 

Tiedostoja siivotessani tänään 28.7.2014  löytyi luonnoksista tämän jutun "kadonnut lammas":

 

Toissayönä sain sitten taas soitella yleiseen hälytysnumeroon. Puolenyön tietämillä rupesivat ovipuhelimet pärräämään, minunkin, kännikalan sormi taisi lipsahtaa ensin mihin sattuu. Kun ovipuhelinten kutsuun ei vastattu, humalainen häirikkö rupesi hakkaamaan sisäpihan ulko-ovea, repimään ovenkahvasta ja huutamaan ja örveltämään kaikenlaista.

Ei niin kauan sitten takapihan puoleinen ovi oli rikottu, joten hirveää uhoa ei Wanha Rouva uskaltanut ruveta kuuntelemaan, soitto poliisille vain! Huolimatta koulujenpäättymiskiireistä (tai ehkä juuri siksi) poliisiauto tuli melko pian, kiersi talon – ja poistui.Vihainen Kas kun ilmeisesti joku oli jo hermostunut ovipuhelimen pirinään ja avannut oven, joten häirikkö pääsi sisään porraskäytävään.

Seuraavaksi alkoi alakerrassa olevan asunnon hillitön ovikellonsoitto. Ja oveen koputtaminen ja huutaminen, ”päästä sisään, avaa nyt” – mutta ei sitä ovea avattu. Käytävä moninkertaistaa äänet, joten edeltävän ovikello(ja ulko-ovi-)rumban herkistämänä oven avauksen olisi kyllä kuullut. Lopulta tyyppi väsyi ja kolistellen ja paukutellen poistui ulos. Samaan asuntoon (kysymykseen tulee 2 asuntoa) – ehkäpä ihan sama kaverikin – oli humalikko pyrkimässä vappuaattona. Eikä päässyt.

Mitä siellä on, ei sieltä muulloin häiritsevää meteliä kuulu.

Wanha Rouva tuntee itsensä nyt ”tyypilliseksi kerrostalokyttääjäksi”.  Mutta: leben und leben lassen, elää ja antaa elää –asenne olisi niin ihana! ellei viinan ja muiden pöllyjen villitsemät örveltäjät tunkisi iholle korvien ja silmien kautta. Pysyisivät omissa luolissaan silloin kun on pakko huutaa ja melskata, ei vanha oikein jaksaisi jatkuvaa häirintää, ei päivälläkään mutta ei missään nimessä enää illalla myöhään tai yöllä. Mikseivät nuo yökiitäjät kiidä muualla kuin ihmisten asuintiloissa?

Tätä edeltävänä yönä yläkerta soitti diskoa forte-forte-forte-fortissimolla ja ”keskusteli” huutamalla jumputuksen yli klo 23.50 saakka jolloin ilmeisesti lähdettiin jatkoille kapakkaan tai jonkun toisen talon asukkaiden kiusaksi.

– Tilanteet ovat kyllä talon päättäjien tiedossa. Se ei ehkä ihan riitä?

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

WRR | Vastaa 02.06.2014 21.49

Olen kokeillut Wagneria ja Verdiä, mutta sitä ei voi käyttää enää 22:n jälkeen jolloin talon sääntöjen mukaan pitäisi alkaa hiljaisuus.. toimii päivällä! :)

nim. Boleron Ystävä Epsoosta | Vastaa 02.06.2014 21.04

Hyvä että Tuulikki löytyi! Meillä auttoi naapurin bassojytään, kun meikä tökkäs Ravelin Boleron soittimeen ja nappulat kaakkoon Ei kuulunu jytää senjälkeen

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS