Tapahtumia tai sitten ei

Maanjäristyksiä, Sisu-pastilleja ja henkilöjahtia

Kun isossa sanomalehdessä on melkein koko sivun valokuva henkilöstä, jonka persoonaa on riepoteltu päivästä toiseen, tulee mieleen (tai on tullut monta kertaa aikaisemminkin) median skandaalinnälkä. Asia, josta jutun juurta jaksetaan kaivaa, on paha, nostihan se omaankin mieleeni menneisyydestä tilanteita joihin olen törmännyt. Mutta väistämättä tulee mietteisiin yleisemminkin lehdistön uutisointi asioista.  ”Iltalehtien tapa” myydä irtonumeroita otsikoilla ja lööpeillä on levinnyt kaikkialle. Eikö myyntiin riitä asia-asiat ja eivätkö tuottoa tuokaan sisäsivuille tungetut, entistä isommat ja monisivuiset mainokset?Suomen tasavallan presidentti saatiin valituksi, EU ei ole kovin mediaseksikäs aihe, Kreikan(kin) budjettiongelmat ovat jonkinlaisessa välitilassa, varuskunta-asia ja kuntauudistus ovat hiukan painuneet taustalle noustakseen taas tulevaisuudessa esille suurin kirjaimin. Yhden ihmisen kasvot ja nimi, niistä voi vielä repiä juttua, tilanne on herkullinen: ay-liikkeen pomo toimii toisin kuin opettaa. Siinä saa siipeensä puoluekin. Tosin asiahan on aivan kesken vielä, mutta sillä ei ole mitään merkitystä kun otsikoita tehtaillaan. Jopa Tuomas Kyrö pakinassaan pyörittelee ”kuormuriliiton” asioitaVihainen.Ihmisjahti, eräänlaista työpaikkakiusaamista tämäkin, siltä juttu rupeaa haiskahtamaan. Onko median tehtävä tuomita joku? Tai meidän?  – Toinen lukemani sanomalehti nostaa tänään esille seurakuntatyöntekijöiden pahoinvoinnin, sekin on ikuisuusaihe ja liittyy po. asiaan, työpaikkakiusaamiseen.

HämmentynytMikä meitä ihmisiä vaivaa kun emme osaa elää ja olla toistemme kanssa? Jotain oleellista on vialla. Näitä negatiivisia otsikoita ja juttuja löytyy paljon. Joku niistä sitten nostetaan isoimpiin otsikoihin, nyt se näyttää olevan ay-pomon toiminta. Onko elämä tosiaan näin ikävää?


Onko aivan mahdotonta, että julkisuudessa pääjuttujen aiheena olisi    - edes joskus - se, miten hyvässä maassa me elämme? Tällä viikolla on kulunut vuosi Japanin maanjäristyksen aiheuttamasta tsunamista ja ydinvoimalaonnettomuudestaJärkyttynyt. Onhan ihanaa ettei Suomessa ainakaan ole tuollaisia maanjäristyksiä?Turun Sanomien piirtäjä Jouko teki eilen oivaltavan kuvan Sisu-pastillien valmistuksen ulkomaille siirtämisestä. Poispäin vierivän ison Sisu-lohkareen alle jäänyt kansalainen miettii, Suomen lippu rinnassaan: ”Eläköön sauna ja Sibelius!…”  Niinpä, sisu siitä nyt puuttuu. Kerran, toisenkin vein Sisu-Teufel –pastilleja parille musiikilliselle ystävälleni kiitokseksi demonisesta esityksestä ja muistutukseksi  siitä että ulkomailla johtaessa/laulaessa ei saa unohtaa Suomea! Jep. Mitä nyt ensi elokuussa vien Tristan ja Isolde -spektaakkelin kapellimestarille?Ensi maanantaina tutustun australialaiseen säveltäjään Brett Deaniin – tai ainakin hänen musiikkiinsa. Onkohan se aurinkoista? Musiikkitalossa konsertoi Avanti! Ja johtaa…Hehe Turussa aurinko paistaa tänäänkin, tosin sumun ja pilvimaton takana mutta kevät on ponnekkaasti tulossa, vappuun aikaa vain seitsemän viikkoaCool!

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS