Tapahtumia tai sitten ei

Hyvää päivää – kirvesvartta!


Keskustelu? Mitä se on? Ajatusten vaihtamista, jatkuvasti, näin luulin – ja niin uskon edelleenkin. Siinäpä se sitten onkin jutun ”juju”. Jos minä toimin niin kuin toimin, asiassa kuin asiassa, onko minulla oikeus määritellä oma tapani ainoaksi oikeaksi? ja toimia vain sen mukaisesti. Pitäisikö minun ajatella hiukan laajemminkin ja ottaa huomioon toisinajattelevatkin? Smiley

Joo joo, tietenkin pitäisi, sillä kun me kaikki olemme erilaisia, elämä voi muuttua kummalliseksi ellemme edes yritä asettua toistenkin asemaan.

Mutta sen aseman tajuaminen voi olla ongelmallista, ellei käydä vapaata keskustelua aina silloin tällöin, ilman määrättyjä raameja.Smiley Jatkuva päivitys? siitä ehkä löytyisi sopiva yhdistelmä mustaa ja valkoista.  Wanha Rouva lörpöttää jatkuvasti, se mikä ei lörpötyksessä näy, sitä voi sitten miettiä ja vapaalla vuorovaikutuksella etsiä, jos sattuu kiinnostamaan.  Minun ajatukseni ja toimintapani voi kuitenkin olla loukkaus jotakuta toista kohtaan eikä aina löydy sujuvaa välimallia. Entä sinun?
Minun ei toki tarvitse muuttaa omaa mielipidettäni ellen siihen millään kykene, ehkä kuitenkin voisi löytyä joitakin yleistapoja, niin että jonkinlainen yhteisymmärrys maailmaan saataisiin.Smiley ”Maailma” voi olla pienempi tai isompi, kokonaisuus kumminkin. Kokonaisuuden sisällä oma pienempi ympyräni sitten joko liikkuisi tai pysyisi paikallaan.
Jotakin tuollaista pyrki mieleeni aamutuimiin, kun yritin ymmärtää mustan ja valkoisen eroa tai luonnon erilaisuutta yössä ja päivässä. Perustus on samaa, mutta elämä yössä toimii toisin kuin kirkkaalla päivällä ja heleä valkoinen antaa erilaista virtaa kuin selkeä ja synkkäkin musta. Vai?
Tähän pölyiseen aamuun yskimään heränneenä eivät Wanhan Rouvan aivot saa ihan kiinni tiivistetystä ajatusrakennelmasta. Hyvää päivää – kirvesvartta!  –sanaparin tausta-ajatus kuitenkin pomppasi mieleeni juuri tänä aamuna ns. sattuneista syistä.
Welcome
 to www.FreeSmileys.org  

Sanonta menee näin, toiset ovat kirjoittaneet internetiin sen selitykset, lainaan niitä tähän.


Lyhyesti:
Hyvää päivää kirvesvartta

Ilmauksella tarkoitetaan sitä, että kaksi henkilöä puhuu toisilleen "ristiin" eri aiheista - tai että he eivät ole "samalla aallonpituudella" eli eivät ymmärrä mitä toinen tarkoittaa, vaikka puhuvat näennäisesti samoilla termeillä. Samantapainen ilmaus on toinen puhuu aidasta ja toinen aidan seipäästä.

Pidemmästi:
Kuuro ukko ei olisi millään halunnut ilmaista olevansa kuuro. Niinpä hän kerran kirvesvartta vuoleskellessaan mietti itseksensä: "Jos tähän nyt tulisi vieras, niin tottapa se ensimmäisenä kysyisi, mitä minä vuolen. Minä vastaisin että kirvesvartta. Sitten se varmaan kysyisi, onko talossa hevosia. Minä sanoisin, että onhan niitä kaks pattipolovee, vaan ne on pellolla kyntämässä. Sitten se kysyisi, että onkohan talossa venettä. Siihen minä, että onhan se, mutta se on niin vanha ja laho, että se piti viedä järven toiselle puolelle tervattavaks. Ja sitten se kysyisi, että mitenkä sinne järven toiselle puolelle pääsee ja minä vastaisin, että yltympäri!"

Kohta siihen saapuikin vieras mies, joka sanoi ensimmäisenä: "Hyvää päivää." "Kirvesvartta", vastasi ukko. Sitten mies kysyi: "Mahtaakohan talossa olla tyttäriä?" Ukko vastasi: "Onhan niitä kaks pattipolovee, vaan ne on pellolla kyntämässä." Vieras vähän kummastui vastausta, mutta kysyi sitten: "Entäs onko talossa emäntää?" "Onhan se", vastasi ukko, "mutta se on niin vanha ja laho, että se piti viedä järven toiselle puolelle tervattavaks." "Oletteko te hullu?" äimisteli vieras. "Yltympäri!"


Tiistaipäivän aamunavaus oli tällainen. Onko niin, että viisaampi antaa periksi kun maailma muuttuu ymmärtämättömäksi eikä saa aikaan luontevaa keskustelua? Onko minun vain hyväksyttävä se, etten osaa tuoda omia tuntojani esiin oikein?  Olenhan vain yksi murunen maailmassa, ja maailma on suurempi kuin Turku. Sitä on kuulemma Helsingissäkin, Tampereella – ja POHJANMAALLA. Puhumattakaan Porvoosta.. Lahdesta, Espoosta!HeheEilinen sade hämäsi Wanhan Rouvan pitämään ikkunoita reippaasti auki ja tänään hengitys vinkuu, keuhkot yrittävät puhdistautua yskimällä. Maa ja kadut ovat niin perusteellisen kuivat että kova rankkasade ei jättänyt mitään jälkiä, jo illalla sadetta ei huomannut mistään.

 

Remontin runtelemalla pihallamme kukoistaa korea voikukka-armeija, onneksi huoltomies ei ole siihen vielä hyökännyt käryttävän ruohonleikkurinsa kanssa!

Äsken pihassa näyteltiin erikoinen lemmikkinäytelmä tai –kohtaus. Talossamme on koiria, pari kolme kissaakin, mutta tänään tutustuin (näin ikkunan takaa) kaniin. Kani Pitkäkorva oli emäntänsä kanssa ulkoilemassa ja aamupalalla = arkaillen nökötti sylissä, kunnes emäntä nappasi maasta yhden voikukan ja syötti sen lemmikilleen, laski sitten valjaissa olevan eläimen maahan ja tutustuminen luontoon alkoi. Luonto onkin  kaupunkipihaksi monimuotoista: pihapiirissämme kun asuu myös varisperhe, pariskunta toistaiseksi, ja toinen variksista asteli samalla voikukkapellolla kuin lemmikkikani. Birds smileysTietenkin varis oli utelias, asteli topakasti Pitkäkorvaa kohti – emäntä huitoi kädellään ja teki jalallaan potkuliikkeitä hätistellen varista kauemmaksi. Lopulta, kun Pitkäkorva itse läksi pontevasti hyppelemään varista kohti, tämä perääntyi ja lensi pois.

Welcome to www.FreeSmileys.orgWanha Rouvakin perääntyy nyt ja lähtee käyttämään pölynimuria.. Ensin kuuntelen kuitenkin radiosta Richard Straussin runoelman Kuolema ja kirkastus (Tod und Verklärung).

 

P.S. Aika hyvä ohjelma, jossa sanan riitely voisi vaihtaa yleinen kommunikointi -sanoiksi ja parisuhteen "muuksi suhteeksi".. http://areena.yle.fi/radio/2221326.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

WRR | Vastaa 21.05.2014 10.04

???

Toisinaan ajattelija | Vastaa 20.05.2014 23.25

Parempi siis olla avoimin mielin! Kiitos naurusta!

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS