Tapahtumia tai sitten ei

Kuka söi jäätelöni?

Otsikko jäi muistiin, omaan päähäni, melkein sivunmittainen teksti ei, ei sen paremmin tietokoneelle kuin päähänkään..

Kun ajatukset hajoavat liian moneen suuntaan eikä kukaan (?) koordinoi niitä, Wanhalla Rouvalla ne usein tiputtavat itsestään osan pois, ja niin sitten käy että kun tietokoneella on auki pari, kolme juttua samaan aikaan, ne häipyvät kaikki, kun kone (tyhmä!) kysyy, tallennetaanko? Päällimmäinen ei olisikaan tallennettava ja koneelle vastataan siis ”ei”, siinä sitten menevät nekin, alimmaiset ja keskeneräiset jotka olisi pitänyt säästää.. Miksei kaikki tallennu automaattisesti ja miksi kone kyselee tyhmiä? Nimim. Entinen Blondi.


Olin viime päivinä mietiskellyt pariakin asiaa, joista olin ajatellut kirjoittaa. Ensimmäinen oli ”huoneentaulu”. Juuri niin, sellainen lyhyehkö viisas huomautus/muistutus elämästä ja asioista, mistä vain.  Sellaisia ennen vanhaan ihan tosissaan ripustettiin seinälle opiksi ja ojennukseksi, nykyisin niitä tuotetaan rihkama- ym -kauppoihin eri muodoissa. Minullakin on laivalta heräteostettuja metallisia kylttejä (vielä sijoittamatta), toisessa lohdutetaan  ”A clean house is a sign of a wasted life” ja toisessa ”Beer is cheaper than therapy”. Ensimmäistä viisautta noudatan jatkuvasti, enhän halua elää hukkaan heitettyä elämää, jälkimmäinen viisaus on jäänyt jo menneeseen elämään, mistä siis uutta halpaa terapiaa? Tästä kirjoittelustako?


Huoneentaulu-ajatusta pyörittelin kyllä vähän toisella tavalla. Entisenlaisen huoneentaulun voisi korvata esimerkiksi kalenteri, sellainen isohko seinäkalenteri jossa näkyisivät esimerkiksi tietyt periaatteelliset käydyt keskustelut ja tärkeät tapahtumat, joissa on selvitelty asioita ja joiden mukaan olisi tarkoitus toimia jatkossa. Että ne tilanteet eivät enää toistuisi ikään kuin uusina ja että niissä esiin tulleet ajatukset/tuntemukset pysyisivät mielessämme. Ettei elämä ihan joka asiassa pyörisi ennallaan.


Huoneentaulu siis! Tiedän erään henkilön, joka kirjaa kalenteriinsa pikkutarkasti kaikki tapahtumat, työt ja merkkipäivät, sitä en tiedä, onko siellä tällaisia periaate-ajatuksia. Ostin minäkin pitkästä aikaa ns. taskukalenterin, sellaisen mukavan, hyvin käsilaukkuunkin mahtuvan – en vain yleensä tiedä, missä se on. Ne kouluaikojen päiväkirjakalenterit ovat ainakin Wanhalla Rouvalla mennyttä aikaa.. tietokonekalenteriin merkitään, milloin on oltava Helsingissä, milloin Tampereella tai kenties ihan Turussa, kuten vaikkapa ensi maanantaina elokuvateatterissa katsomassa näytelmää Lontoosta: King Lear by William Shakespeare (Simon Russell Beale, National Theatre)."Musiikin kaikkien tasojen ymmärtäminen on mahdotonta niin meille esittäjille kuin kuulijoillekin. Ennen kaikkea se on tarpeetonta: tärkeintä on lähestyä kaikkia sävellyksiä avoimin mielin ja korvin, seikkailun hengessä. Amerikkalainen säveltäjä ja muusikko Frank Zappa kiteyttää osuvasti epärationaalisen asenteen välttämättömyyden: mieli on kuin laskuvarjo: se on syytä pitää auki".

- Nyt päättymässä olevan kauden 2013-2014 aikana Wanha Rouva avasi laskuvarjonsa ja hyppäsi Turun ulkopuolelle noin 14 kertaa (tähän mennessä), pääasiassa edellä siteeraamani MagicFingerin johtamiin konsertteihin. Lukuun voi lisätä muut pyrähdykset, ns. museokierrokset ja erilliset pääkaupunkiseudun ystävien ja läheisten tapaamiset. Aina pitää lähteä, kun melkein kaikki ovat niin kaukana.

 

Turun MusiikkijuhlatVau viime kesältä on pyrähdyksissä mainittava aivan erikseen, vuodesta 2011 alkanut ”kermojen kerma” ko. juhlilla on ollut ihanaa, ja näyttääpä tämänkin vuoden juhlat olevan herkkuja täynnä.  Vain runsaat 10 viikkoa enää Jonas KaufmanninVilli konserttiin.. Eikä tarvitse lähteä kovin kauas. 


Voiko taide-elämyksen tarjoaja ymmärtää, miten huiman tärkeää tavalliselle kuulijalle on saada elämäänsä sellaista ajatusten, mielen/sydämen myllerrystä jota esityksensä tuottaa?Suukko Hätäiset kiitokset – jos sattuu backstagelle pääsemään – eivät ehkä jää kuohuttavan esityksen jälkeen mieleen esittäjille jotka itsekin voivat vielä kellua hurmion aalloilla. Niin monia kiitoksia tulee, niin monelta, niin tärkeiltä kuin tavallisilta ”suuren yleisön” edustajiltakin. Valtaosa yleisöstä kuitenkin valuu ulos salista ja kotiin, vain itsekseen myhäillen.Vau

Mutta kiitos kyllä, kyllä olemme hypänneet avoimin mielin!

Uusi musiikkilehti Rondo tuli äsken. Lehden välissä oli mm. RSO:n 2014-2015 kausiohjelma. Poimin alkulauseesta muutaman rivin:

”- - - lähes muoti-ilmiöksi noussut tympeä ja vihamielisen välinpitämätön suhtautuminen korkeakulttuuria kohtaan on saanut kaikenikäisen yleisön tyylikkäästi ja eleettömästi puolustamaan sen asemaa ja tarpeellisuutta. Tämä osoittaa, että korkeatasoinen ja monipuolinen kulttuurielämä on sivistysvaltiolle välttämättömyys.

Olkaamme ylpeinä eliittiä. Taloudelliseen ja poliittiseen eliittiin kuuluvat vain harvat, mutta kulttuurieliittiin voivat kuulua kaikki, vaikkapa ne jotka seuraavat Yleisradion lähetyksiä tai lunastavat lipun Musiikkitalon konserttiin. Kulttuurieliitti muodostuu ajattelevista ja tuntevista ihmisistä, jotka haluavat yhdessä kokea jotakin arjen banaliteettien yläpuolelle.”


HymyileväKiitos, ylikapellimestari! Ihanaa että joku puolustaa näyttävästi tätä meikäläisenkin ainoaa harrastusta/elämäntapaa. Kiitos, me kaikki tulemme taas,  joskus tuleminen voi olla vähän hankalaa täältä 160 km:n päästä kun sali näyttää olevan jo nyt melkein täyteen varattu, mutta yritystä on..Rondossa on myös iso juttu Savonlinnan musiikkijuhlien Kullervosta http://www.operafestival.fi/fi/Ohjelmisto/Ohjelmisto-2014/Kullervo  (säveltäjä Aulis Sallinen).  Sinne sitä Wanha Rouvakin yrittää suunnistaa, saapa nähdä, onnistuuko.Yläkerran asunnossa on pelottavan hiljaista, taitavat kerätä voimia iltaa varten. Unohdin ostaa uusia korvatulppia, joten.. vappuaattoillan ja –yön meteliä voi odotella verenpaineet koholla. Herkistyneet korvani eivät iloitse siitä, kun bassojytinä kotini katossa jatkuu aamutunneille saakka ja kun juopuneet äänet huutavat ”viisauksia” äänekkään musiikin yli..Kuka söi jäätelöni? Varmaan joku. - Ja se toinen asia, josta olin aikonut tänään kirjoittaa, se jää myöhemmäksi.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS