Tapahtumia tai sitten ei

Sanoja, osa 3 tai jotain..

 

Olen tässä viime päivinä urputtanut paikalliseen urheilulehteen joistakin asioista, urputukseni ohjattiin kulttuuritoimituksen päällikölle, jonka kanssa muutamia meilejä on vaihdettukin. Mielenkiinnolla huomasin tänä aamuna, että lehden sivujen visuaalinen ilme oli hiukan selkeämpi kuin monena muuna päivänä. Huomenna sit varmaan saankin taas ”lunta tupaan”. En kadehdi sanomalehdentoimittajia näinä päivinä..SilmäniskuLehtien sisältö oli vahvasti tänäänkin Krimi-painotteista ja sen suuntaista. (Toki TS kirjoitteli paikallisistakin asioista.)

Hesari listasi muutamia tapahtumia otsikolla "Venäjä, et kai löisi naistenpäivänä?" Koosteessa oli 7 naistenpäivän (8.3.) tapahtumaa vuosien varrelta siitä suunnasta, tätä vuotta ennakoidaan näin: "Putin alkaa kunnioittaa hellyyttä, suloisuutta ja viehätysvoimaa. Hän alkaa vaalia elämää ja olla siitä kiitollinen. "  Edellinen poiminta on vuodelta 2005: "Venäjän erikoisjoukot tappavat tsetseenijohtaja Aslan Mashadovin."Sad

Hesarissa Kotimaa-osastossa, otsikolla ”Venäjä listasi EU-maiden ihmisoikeusongelmat",  asiaa käsiteltiin (toimittaja Jaana Savolainen) pääasiassa Suomi-näkökulmasta. Muistammehan me ne erilaiset lastenhuoltajuusasiat ym. 

"Venäjän ulkoministeriö on lähettänyt Euroopan neuvoston jäsenille ihmioikeusraportin, jossa se listaa suuren joukon ongelmia kaikissa 28 EU-maassa."  Jutun ohessa on mm. listaus kaikista ihmisoikeusloukkauksista  Suomessa, kuten esim. että tuomioistuinkäsittelyt kestävät pitkään.

"Raportti ei yllätä kansanedustaja Kimmo Sasia (kok). Viimeisten kahden vuoden aikana Venäjän asenne Euroopan neuvostossa on muuttunut. - - - Sasin mukaan Venäjän asenne muuttui Georgian sodan jälkeen, mistä lähtien Venäjä on toiminut itsetietoisen suurvallan tavoin ja yhteistyö on ollut nihkeää. He vastaavat samalla mitalla heitä koskevaan arvosteluun, Sasi sanoo." Sad

 

HS:n Ulkomaat-osastossa ”Venäjän maanmies-käsitteellä on suomalaisjuuret”  -analyysi nostaa mielenkiintoisesti esiin sanat. Esim. miten Venäjän laeissa käytetään sanaa maanmies. ”Näitä maanmiehiä ovat ihmiset, jotka kuuluvat kansoihin, jotka ovat historiallisesti asuttaneet Venäjän aluetta ja jopa heidän jälkeläisensä suoraan alenevassa polvessa.” 

Toimittajan mukaan määritelmä on niin laaja, että esimerkiksi Krimin asukkaista siihen taitavat sopia lähes kaikki.

 

No, miten Suomi ja suomalaisjuuret liittyvät tähän? Confused Smileys

Suora lainaus: ”Sama logiikka löytyy Suomen ja Venäjän välisestä naapuruussopimuksesta joka hyväksyttiin jo tammikuussa 1992. Suomi esitti sopimukseen mainintaa oikeudestaan kehittää suhteitaan Venäjällä asuviin suomalais-ugrilaisiin kansoihin. Vastavuoroisesti Venäjä sai oikeuden suojella Venäjältä peräisin olevien omaperäisyyttä Suomessa.

Jo 1990-luvulla Moskovan tarkoitusperiin ennakkoluuloisesti suhtautuneet suomalais-diplomaatit puhisivat yksityiskeskusteluissa, että sellaisia ei olisi pitänyt mennä kirjaamaan minnekään. Kuten viime päivien tapahtumat osoittavat, itsesyytökset ovat turhia: Venäjä kirjoittaa omat lakinsa itse.” - Analyysin kirjoittaja on Pekka Hakala.Sanat ovat tärkeitä. Aika näyttää, riittääkö nykyisessä maailmanpolitiikan tilanteessa ratkaisuksi sanat. Korostan, että Wanha Rouva ei ole politiikan tuntija eikä oikeastaan harrastajakaan, kunhan luen, mitä lehdissä ja muussa mediassa minua viisaammat ovat saaneet kaaoksesta esiin.

Free Happy SmileysMutta: Savonlinnaan on ensi kesäksi jo hotelli varattuna!Happy Smiley Enää puuttuu ooppera- ja mahdollinen Requiem-lippu Kerimäelle.. Ja muutama sata euroa rahaa.

 

Savonlinnan satamaa ilman laivoja..

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

WRR | Vastaa 07.03.2014 14.11

juu kiitosta vaan, olen pääasiassa vain kopsannut sanomalehdentoimittajien oivalluksia.. lähetän sen hymiölinkin sähköpostiisi

Ystäväsi Espoosta | Vastaa 07.03.2014 14.08

Sinulla ainakin on sana hallussa Ystäväni sieltä Auran rannoilta Mistä sä muuten löydät noi hassut hauskat hymiöt blogiisi?

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS