Tapahtumia tai sitten ei

Vieras portaikossa


Heräsin lauantaiaamuun jo viideltä, ihan itsekseni, ilman herätyskellon pirinää. Hm. Teki mieli kääntää kylkeä ja vetää peittoa ympärille tiukemmin ja yrittää saada uudelleen kiinni unestaHämmentynyt, mutta koska alkamassa oli päivä jolloin on lähdettävä kauppaan ja täydennettävä hengissäpysymisvarastoja, ajattelin että no, haenpa lehdet ja siitä se päivä sitten alkaa. Kerrankin olen liikkeellä ajoissa.


Kerätessäni lehtiä eteisen lattialta rupesin kuulostelemaan, mitä epämääräistä ääntä portaikosta kuuluu, talo kun muuten on hiirenhiljainen. Vieläkö se lehdenjakaja nyhjää rapussa, yleensähän meille tulevat aamun aviisit viimeistään kolmelta. Käytävävalokin paistoi kirkkaana, ovisilmästä se näkyi, remontin uutuus: automaattisesti liikkeeseen reagoiva valaistus! Uteliaisuus heräsi, miksi se valo oli niin kirkas vaikka ei portaissa kuljettukaan? Venytin aamu-unista, lyhyttä (154 cm) kroppaani ja kurkistin ovisilmästä. JOKU NUOKKUI PORTAISSA.Järkyttynyt Ylempänä näkyi jotain, ikään kuin vaatekappale, takkiko? Alempana, siinä mutkassa josta portaikko kääntyy alaspäin, siinä istui joku kaiteeseen nojaten. Hahmo kasassa. Nukkuiko? Ei metelöinyt, liikehti ilmeisesti hiukan niin että syntyi pientä, kahisevaa ääntä.


Tässä vaiheessa pulssini rupesi hakkaamaan ja hengitys melkein pysähtyi. Alitajunnasta nousivat pintaan parin vuoden takaiset yölliset kauhun hetket kun kerroksessamme, portaikossa ja ovissa, häiriköitiin niin että tarvittiin poliisia tilanteen rauhoittamiseksi. Siitä tilanteesta (jouduin soittamaan hälytyskeskukseen ja menemään alas avaamaan poliiseille oven) jäi sellaiset vauriot, että vieläkin säpsähdän rajusti, kun jostakin kuuluu äkkinäisiä, kovia ääniä joille ei heti näy selitystä.


Jätin makuuhuoneen oven raolleen, mutta menin sänkyyn lukemaan lehtiä, tai siis silmäilemään, eipä niissä varsinaisia uutisia ollutkaan ja jos olisi ollut, en olisi pystynyt keskittymään. Paikallinen urheilulehti harrastaa edelleenkin isoja valokuvia, isoja kaupallisia mainoksia ja pieniä uutisjuttuja, siinä toisessa oli  suurin osa (pienemmässä formaatissa) niitä uutisia jotka olin lukenut netistä jo edellisiltana. Asiatarjonta oli lehdissä jotenkin yksipuolista. Oliko toimittajien aikaa syönyt olympialaisten seuraaminen?Silmänisku


Jossakin välissä mystinen mytty takkeineen oli häipynyt portaikosta. Olinko herännyt ääneen jonka hän kenties oli aiheuttanut kompuroidessaan portaissa?

Lähes ainoa asia, josta olen ollut piinallisessa remontissamme iloinen, on tuo automaattisesti syttyvä kirkas valaistusHymyilevä. Kun tulen öisin itäisestä pääkaupungista konsertti- tai oopperamatkalta kotiin, on ihan mukavaa, kun valo tervehtii tulijaa jo ulko-ovella.

Mutta entä jos joku muukin on rapussa tervehtimässä?Hämmentynyt Miten tuo tämän aamun hahmo oli päässyt sisään? Ovet ovat lukossa eikä sitä entisenlaista ovikoodiakaan enää ole käytössä, on vain ovipuhelimet. Yläkerroksissakaan ei nyt eilen illalla ja/tai yöllä ollut äänekkäitä bileitä, joista olisi voinut kuvitella jonkun väsähtäneen vieraan poistuneen ja uupuneen matkalla.


Nyt, tässä portaikon mysteerimyttyä ihmetellessäni aamu onkin vierähtänyt pitkälle, suhmurainen sumu näyttää olevan vallitseva olotila ulkona. Joku huoltohenkilö kiertää katuja keltaisella traktorilla harjaten pois kaduille levitettyä hiekkaa, taitaa siis helmikuun 22. päivän säätila olla plussalla.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

Wanha Rouva | Vastaa 24.02.2014 13.53

Yes, niin ehkä olikin, olen vain aikoinaan järkyttynyt ilmeisen perusteellisesti siitä jutusta (niistä asukkaista) kun poliisejakin tarvittiin..

ystävä täältä espoosta | Vastaa 24.02.2014 13.46

no voi sua :/ tylsä juttu tuollaiset portaikossa nukkujat, mutta ajattele niin että hän oli saman portaikon asuja ja vaan väsynyt matkalla kotiin

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS