Tapahtumia tai sitten ei

Silloin kun..

.. aika, ajatukset ja puuhastelu törmäävät toisiinsa, silloin syntyy pysähtynyt olotila. Ainakin Wanhalla Rouvalla. Nukkumaan mennessä ajatukset pyörivät esimerkiksi sanoissa, niiden käytössä ja ymmärtämisessä, toisen henkilön huomioimisessa, molemmin puolin. HämmentynytMiksi joillakin on aina taipumus liittää kehumiseenkin miinusmerkki? Se vesittää positiivisen ajatuksen. Niin että jos minä olen innoissani ja johonkin asiaan läpikotaisin hurahtanut, toinen viisaampana (?) tuo julki että ei se ihan niin varmaankaan ole eikä ainakaan koko aikaa tai ainakin joskus voi käydä niin että ihanuus loppuu tai.. Vain idiootti ei tuota sanomattakin ymmärtäisi!Vihainen Mutta jos lasi on aina puoliksi tyhjä, on tietysti huomautettava sille jonka lasi onkin puoliksi täynnä, että kyllä se sinunkin lasisi tyhjenee - tai jonkun muun, joka on innostanut minua tai muita omalla toiminnallaan.


Olin tässä eräänä päivänä miettinyt, miksei eräs kaveri voinut sanoa suoraan ettei halua kulttuurikeikalle minun kanssani, vetosi siihen että itse haluaa liittää matkoihin aina muitakin asioita kuin sen varsinaisen tähtihetken. Kommentti hiersi alitajuntaani, mietin omia niin menneitä kuin tuleviakin pikku reissujani. Viimeksi viikko sitten Porvoossa Linnovaara-näyttelymatkaani kuului tutustuminen (myös matkan arvoiseen) ravintolaan, Sinneen, joka tarjosi viihtyisän ympäristön, loistavan henkilökunnan ja mukanani ollut erinomaisen rakas pöytäseurueHymyilevä hyvän hetken..


Siitäkö nämä näkemyserot syntyvätkin? Seurasta. Olen siis liian suulas/ahdaskatseinen seuralainen. Voikin olla, että seurassani perusteelliset kommentit asiasta kuin asiasta jäävät paitsioon. Siihen olisi kyllä yksi hyvä ratkaisu: jokaisen on otettava se oma tila, pistettävä omia ajatuksia ja sanoja väliin, nimittäisin sitä keskusteluksi.Hehe No nyt menee mutkalliseksi.. mutta kuitenkin, Juhani Linnovaaran 80-vuotisjuhlanäyttely oli riemukas retki Linnovaaran ihastuttavien hahmojen maailmaan!

Osa Juhani Linnovaaran teoksesta Kesäyö.Juhani Linnovaara: Utelias Suukko

 

Toinen mielihyvää tuottanut tapaaminen ”vanhojen tuttujen” kanssa tapahtui pari päivää sitten entisen työmaani tanssilinjan johtajan koreografioimassa esityksessä ”Bongari”Vau. Siinä käytiin läpi nuorten tanssijoiden kanssa elämän erilaisia, globaalejakin tilanteita niin todentuntuisesti, että esityksen loputtua tuli – ainakin itselleni - samanlainen hetki kuin Musiikkitalossa muutamien Linnun johtamien SibeliustenSydän jälkeen: oli vaikeaa päästää ilmoille riehakasta kiitospauhua, vaikka esitys oli suurten kiitosten arvoinen, kun oman henkisen ja fyysisen pulssin piti antaa tasaantua.
Tarkkaa Bongari-tanssia epätarkassa valokuvassa.

Seuraavan, Suomen nykyiseen pääkaupunkiin suuntautuvan vapaavalintaisen keikan olen nimennyt Kiasma-päiväksi. Päivä on tarkkaan valittu siten että yhdellä käynnillä voin tutustua poistuviin ja juuri avattuihin näyttelyihin. Kiasman näyttelyille olen ajatellut varata useita tunteja, paluu Turkuun tapahtuu vasta 19.30-erikoispikavuorolla. Toivon tapaavani myös yhden helsinkiläisen ystävättäreni, kenties toisenkin. Musiikkiliike Fugassakin voisi käydä, ja jos aikataulut sopivat yhteen, voisi käydä ruokailemassa ystävättären kanssa. Toki kaupungissa olisi muissakin  museoissa ja gallerioissa taidenäyttelyitä, joihin haluaisi tutustua, mutta kun lähtee 160 kilometrin päästä matkaan, toivoo tietenkin ettei lähtisi ”turhaan”. Mutkien takana olevat jutut voivat tuottaa myös pettymyksen.. näin on joillekin joskus käynyt.

 

Tietokonetta rakastavana olen pyrkinyt etsimään netistä taustatiedot niistä kohteista, joihin ajattelen suunnistaa. Ihan äkkiä en nyt muistakaan suuria pettymyksiä. Jos taiteilijat elävässä esityksessä epäonnistuvat, se on sitten kohtalon oikku. Viime vuodelta muistelen oopperan Don Pasquale –esitystä, miksen ymmärtänyt, että niin ristiriitaisissa arvosteluissa olisi ollut huomioitava juuri ne negatiiviset!

 

Nyt odotan suurella mielenkiinnolla Janačekin oopperaa Jenufa, jossa loistaa oopperalavojen kolme suomalaista, henkilökohtaista suosikkiani: Karita Mattila, Jorma Silvasti ja Päivi Nisula. SilvastiSuukko antoi Wanhalle Rouvalle väristyksiä viimeksi muutama vuosi sitten Finlandia-talossa Mahlerin laulusarjassa Das Lied von der Erde, jossa toinen laulaja oli Anne Sofie von Otter. Mikä dream team! - Karitan koskettavat Janaček-tulkinnat Suomen Kansallisoopperassa olen nähnyt kaikki ja esimerkiksi Päivin Kundry Parsifalissa oli uskomattoman hieno.

 

Huomenna tanssiviikkoni päättyy Kansallisoopperassa kolmen koreografian iltaan Bella Figura. Ystäväni kehui esitystä viime kaudella, jolloin itse en sitä ehtinyt nähdä. Huomiseenkin voisi liittää jotakin oheisohjelmaa, sillä BF on iltapäivänäytös, ja naapurihuoneiston nuoret ilmoittivat alakerran ilmoitustaululla että he järjestävät huomenna tuparit.. pahoitellen aiheuttamaansa melua.Silmänisku Mistä sitä nyt äkkiä keksisi lisäohjelmaa ettei tarvitsisi tulla kuuntelemaan seinäntakaista meteliä ja jumputusta?

P.S. Ilmatieteen laitoksen torstaina 30. tammikuuta laatiman ennusteen mukaan lauantain vastaisena yönä Suomeen saapuu lounaasta lumisadealue, joka leviää päivän aikana lähes koko maahan. Samalla myös kaakonpuoleinen tuuli voimistuu ja sää lauhtuu hieman lounaasta alkaen.
"Tämänhetkisen ennusteen mukaan lunta kertyy lauantain aikana suurimmassa osassa maata 5–10 senttimetriä, etelä- ja lounaisrannikon tuntumassa lunta voi kertyä paikoin enemmänkin. Lumisade tulee puuskaisen tuulen kanssa, joten voidaan puhua lumipyrystä", sanoo päivystävä meteorologi Paavo Korpela.
Lumi pöllyää ja kinostuu aiheuttaen maan etelä- ja keskiosassa paikoin erittäin huonot liikenneolosuhteet.
Runsaimmat lumisateet väistyvät lauantai-illan ja sunnuntain vastaisen yön aikana maan itäpuolelle, mutta lumisadealueen jälkipuolella tulee vielä ajoittaisia heikkoja lumisateita. Maan etelä- ja keskiosassa on myös jäätävien tihkusateiden mahdollisuus, mikä voi edelleen huonontaa ajokeliä.

Taidanpa tullakin suorinta tietä kotiin..

 

Lauantaiaamulla 1.2. klo 6.36: Mystinen silmävaivani ärhentelee taas (lääkäri ei ole keksinyt siihen syyksi mitään sairautta), näyttää uhkaavasti siltä, että Bella Figura jää Wanhalta Rouvalta tälläkin kertaa näkemättä..VihainenSurullinenEpävarma

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS