Tapahtumia tai sitten ei

Julius Caesar, E18, Ville Saukkonen, Gabriel Suovanen

Aurinko paistoi, oli hyvä karkauspäivän merkeissä (!) lähteä oopperaan. Hykertelin tyytyväisenä bussin huristaessa E18-moottoritietä kohti Helsinkiä ja taas kerran lähetin mielessäni lämpimät terveiset sille tietylle kansanedustajalle joka sitkeästi ajoi tätä moottoritieasiaaLeveä hymy! Bussi vie runsaassa kahdessa tunnissa melkein oopperan ovelle ja sama takaisin päin.


Kohuttu uusionäkemys Händelin barokkioopperasta Julius Caesar oli kutkuttanut mieltäni siitä saakka kun olin kuullut ohjaaja Ville Saukkosen kertoneen eräälle ystävälleni että "odota kun Julius Caesar tulee, se on jotain aivan muuta" tai jotain sinne päin. Toki tiesin Villen rajoja rikkovan tyylin ennestään, mutta tämä oli todella jotain muuta, Suomen Kansallisoopperan suurella näyttämöllä. Ajattelisin että JC on Villen suuri läpimurto yleisön tietoisuuteen.


Ihanat valot virittivät täpötäyden katsomon tunnelmaan. Sitten se repesi: laulun ilotulitusta, nerokkaasti ohjatut kohtaukset, ei mitään liikaa eikä mitään liian vähän.   (No, Asterixin ja Obelixin olisin yhdestä kohtauksesta jättänyt poisSilmänisku.)

Uskomattomat laulajat, yli kolmituntisen esityksen jokainen hahmo piti  tason korkeana loppuun saakka. Kun näyttämökuva on melko tyhjä, laulajien varaan rakentuu niin paljon - mutta kun vielä on tuollainen ohjaus - en löydä sanoja!!! Groteskitkin kohtaukset kuuluivat asiaan ja taustalle oli varmasti vielä kätketty paljon sellaista mikä avautuisi useamman kerran jälkeen.

Harmi harmi että tämä oli viimeinen esitys.Surullinen Ville kertoi väliajalla että jotkut ovat käyneet katsomassa sen neljä kertaa, enkä ihmettele.  Tämän kauden  paras ooppera! (Doctor Atomic hyvä kakkonen, vanha produktio Boris Godunovista kolmonen).  Kymmenen pistettä ja papukaijanmerkki Villelle, solisteille ja orkesterille!Hyvä


Menomatkalla kuuntelin kännykkääni tallennettua TFO:n konserttia lokakuulta 2010, konsertissa solisti Gabriel Suovanen, Gabi, lauloi Mahlerin Kindertotenlieder.  Hemmottelin itseäni kuuntelemalla ja tunnelmoimalla ajatuksissa ja miettien sitä mieliinpainunutta iltaa, sillä Gabi on nyt mukana Tampereen Tannhäuserissa ja sen ennakkonäytöksestä eräs ystäväni viestitti että Lintu ja Suovanen olivat ylivoimaisia. (Tietenkin...)


Nyt vihdoin saan kuulla Gabin laulavan Wolframin Laulun iltatähdelle, sen jonka hän esitti yhtenä vaihtoehtona kun muutama vuosi sitten oopperan pihalla Kung Karls jaktin jälkeen suunniteltiin, mitä hän laulaisi mun eläköitymiskonsertissani TFO:n solistina. Vaan eihän se mennytkään niin, Gabin vuoro oli liian aikaisin (lokakuulla) kun olisi pitänyt olla toukokuulla. Onneksi toukokuulla 2011 oli Tampere Filharmonia, Lintu ja Mahlerin 2Sydän.


Juuri ja juuri ehdin klo 23 lähtevään pikavuoroon, ja taas kerran ihmettelin, miksi ei teiden nopeusrajoituksia ja linja-autojen aikatauluja täsmäytetä. Molempien tätä väliä ajavien yhtiöiden kuljettajilla on raskas kaasujalka, mentiin sit moottoritietä tai vanhaa 1-tietä.  Jos tien reunoilla on kyltti 80, ajetaan sataa, jos 50, ajetaan 80 ja sitä rataa. Tänäkin yönä oli sumua koko matkan, vaan ei se tahtia haitannut. Kun mielelläni istun etupenkissä omassa rauhassani, siitä näkee niin hyvin nopeusmittarinkin... Nyt sitten jossakin vanhalla tiellä yksi pupujussi juoksi alle, tsum tsump pyörät pomppasivat. Entä jos sumusta olisi tullut hirvi?


Kello on nyt 02.52. Pitäisikö yrittää mennä nukkumaan? Ehkä kuitenkin luen lehdet ensin, kuului postiluukku rapisevan äsken.


Ai niin, unohdin kosia Villeä.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

Zoe | Vastaa 01.03.2012 10.22

Harmi, että en voinut tulla uudelleen katsomaan Julius Caesaria! Mutta onneksi on liput Tampereen Tannhäuseriin!

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS