Tapahtumia tai sitten ei

Lisää syntymäpäiviä!

Olivier Messiaen, ranskalainen säveltäjä, täyttäisi tänään 105 vuotta. Monipuolinen muusikko, säveltäjä,  ornitologi (!), opettaja. (Wikipedia kertoo lisää.) Minulle ja lapselleni Messiaenin eräs teos tuli jo vuosia sitten tutuksi ja kiinnostavaksi, Turangalila-sinfonia. Varmaan kuuntelimme suu auki sitä eka kertaa Finlandia-talon etuosassa, kuuntelimme ja katselimme, kapellimestarina hääri Leif Segerstam. Solistien nimet ovat unohtuneet. Turangalila oli jo silloin  malliesimerkki audiovisuaalisesta esityksestä, niin hyvässä kuin ehkä vähemmän hyvässäkin.. silloin.Silmänisku

 

Vaan nyt, ensi tammikuun 15. päivänä, on Musiikkitalossa luvassa takuuvarma tulkinta Turangalilasta, kun RSO, Hannu Lintu, solistit Angela Hewitt, piano ja Valerie Hartmann Claverie, Ondes Martenot ovat teoksen tulkkeina.  Suosittelen lämpimästi!!!Hymyilevä - Auts! kävin tarkistamassa lipputilanteen: vain noin 60- max 70 paikkaa orkesterin takaa ja ylhäältä on enää vapaana. Toivottavasti Teema lähettää konsertin.

 

Olihan tässä Suomenkin syntymäpäivä, 96 v. Erikoiset juhlat järjestettiin kauniissa Tampere-talossa. Talouden, liike-elämän ja kylätoimikuntien esiinmarssi kättelyjonossa. Muutamat kulttuurikentän edustajat livahtivat selostajilta ja kameroilta ohi melkein huomaamatta. Kun Pörrön johtama TampFilh aloitti konsertin kevennetyllä Porilaisten marssilla (joka loppui ennen kuin juhlakalut, presidenttipari, olivat paikoillaan), aloitettiin myös eräänlaiset nuorisoseurailtamat.  Vähän runonlausuntaa, kuvaelmaa, kevyttä musiikkia - kaikki olivat tyytyväisiä. Eräs TV-katsoja totesi, että aivan sama, mikä viihdebändi olisi ollut lavalla.Hehe Ankara katsoja eli siis Wanha Rouva puolestaan seilasi kolmen kanavan välillä koko konsertin ajan alkutahtien jälkeen, joten en ota kantaa sen enempää.

 

Tarkoitus on mennä ylihuomisin kuulemaan perinteinen klassisen musiikin lataus tuonne Hämeeseen. Listalla Wanhan Rouvan toivelaulumusiikkia: Wagneria, Mahleria ja Lisztin Faust-sinfonia.Vau

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

18.08 | 06:22

Upeita teoksia, varmaan livenä vielä hienompia! Kiitti kuvista!

...
15.08 | 12:29

Olipa jännittävä matka, suorastaan vähän liiankin jännittävä!

...
09.07 | 20:25

Upeita kuvia taas. Tommy Taberman on mun juttu.

...
23.05 | 08:51

En oo varma, mut ainakin se kuuluu Espanjalle ja on osa Eurooppaa. Me haettiin sieltä tankkerilla öljyä, vuonna 1 ja 2, en tiiä onks siellä enää sitä!

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS