Tapahtumia tai sitten ei

Miksi joskus aamulla olo on onnellinen..

.. vaikka yöllä monet asiat painavat mieltä kun ei saa nukutuksi, väsymyksestä huolimatta? Mysteeri.Hämmentynyt Mutta Wanha Rouva tietää ainakin yhden asian: aurinko! Toinen, mihin törmäsin tänään tarkistaessani erästä Avanti!n asiaa omista arkistoistani, on ystävät.  

Monen kiemuran kautta pääsen arkistoseikkailuistani tähän aamuun, kun luin Hesarista Vesa Sirénin kirjoitusta Avanti!n 30-vuotisjuhlakauden avajaiskonsertista.

Tutkimatta tarkemmin Avanti!n ja Porvoon Suvisoiton yhteistä historiaa muistelen omaa juhlaviikkoani Porvoossa vuonna 2005, silloin vietettiin Suvisoiton 15-vuotisjuhlaa. Ohjelman oli laatinut silloisen viikon ohjelmasuunnittelija ja taiteellinen johtaja, Wanhan Rouvan ystävä jolta kainosti anelin muutamaa kutsuvieraslippua, olinhan varannut hotellin useammaksi päiväksi. Kun sitten menin hakemaan ensimmäisen toivomani konsertin lippua, sitä ei löytynyt mistään.Epävarma Sain kuitenkin ”tiskin alta” lipun, kerrottuani tilanteen historian. Seuraavana päivänä selvisi, että lippuni oli(vat) olleet jo avajaiskonserttipaikalla  Pernajan kirkossa, mihin en ollut aikonutkaan mennä. Kun avasin lippukuoren, siellä oli kutsuvierasliput kaikkiin juhlien konsertteihin!Leveä hymy – Ihana viikko. Silloinkin paistoi aurinko..

Tänään siis Vesa Sirén kirjoittaa konsertista joka perjantaina avasi Avanti!n juhlakauden. Lainaan kirjoituksesta tähän suoraan yhden kappaleen, joka nauratti minua ääneen, herätti muistot, ja pisti taas kerran muutamia asioita järjestykseen.

”Väliajan jälkeen pitkän linjan vasemmistopoliitikko Esko-Juhani Tennilä (s. 1947) lauloi Sepi Kumpulaisen kahden soinnun ihmeen Armotonta menoa ilman tunnistettavaa melodiaa ja perin vapaassa rytmissä. Kitarasäestys kasvoi orkesterin gospeliksi, jonka päälle Tennilä saarnasi kuin agitaattori Puntarpää Kiannon Punaisessa viivassa.

"Armotonta rahastusta Elopilla Suomessa. Tuhat vuotta siivoojalta menis pottinsa tienata", Tennilä runoili. Hän pelotteli orkestereita kulttuuria uhkaavilla leikkauksilla, "Herätkää ihmiset! Nouskaa kapinaan!" hän usutti. Ja ketä vastaan? Hallituksessa istuu myös Vasemmistoliitto ja kulttuuriministerinä on sen puheenjohtaja Paavo Arhinmäki.
Onko Vasemmistoliitto hajoamassa populaari- ja korkeakulttuurisiipeen? "Paavo hoitaa räppipuolta ja minä kehittyneempää musiikkia", Tennilä lohkoi.”  VAU! Voin arvata keitä kaikkia yleisön joukossa oli.. mielelläni minäkin olisin ollut.Hymyilevä

Tämän naururavistelun jälkeen kaivoin esille tiedostojani vuosilta 2005-2006. Sieltä löytyi tuo mainittu Suvisoitto, mutta sieltä nousi mieleeni ja muistoihin myös Bachin Johannes-passio Domissa huhtikuussa 2006. ”Niin, Bach on sellaista.”  Perjantai-illan puhelinsoitto muistutti, ettei ystävyys katoa vaikka välimatka kasvaa. Sen kun aina muistaisi ja muistaisi myös itse  ottaa yhteyksiä niihin ihmisiin jotka ovat joskus olleet ystäviäni/-mme ns. kosketusetäisyydelläkin.Sydän

Hyvä ystävä on kuin enkeli
hän kulkee rinnallasi - toisinaan vähän kauempana, toisinaan ihan lähelläsi,
käsi sinun kädessäsi.

Eikä ystävyys katoa,
vaikka välillä on aikoja
taikka pitkiäkin matkoja;
hyvillä ystävillä on aina
toistensa sydämessä sija.

Ystävä on valmis auttamaan,
huolet kanssasi jakamaan,
sekä hetket ilon ja onnen.
Kas, murhe puolittuu jakaen
ja ilon, riemun koet tuplaten
seurassa hyvän ystävän.

Mistä tunnet sä aidon ystävän?
Silmien iloisesta tuikkeesta,
hellästä halauksesta
ja sydämestä kultaisesta.

Mutta hyvä sinun on muistaa
ja oikein oivaltaa:
et ystävääsi voi omistaa
etkä liekanaruun ripustaa:
on ystävyys kahden ihmisen
aina vapaaehtoinen.

Ystävyys on silloin parasta,
kun toista et tahdo kahlita
etkä mitään häneltä vaatia,
vaan annat hänen hengittää
ja tarpeen mukaan myös etääntyä
tosi ystävyys pystyy sen kestämään.

Ja jälleen, kun polut yhteen johtaa,
riemumielellä ystävät toisensa kohtaa.

(Tuntematon runoilija)

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

Sirkka | Vastaa 01.10.2013 22.05

Toinen tykkää musiikista, toinen teatterista mutta ystäviä ollaan oikeesti. Runo oli just oikea ja kohdallaan.

YstäväEspoosta | Vastaa 30.09.2013 17.14

asiaa Ystävä asiaa! Ja tuo runo on niin täyttä tunnetta ja asiaa, että pois alta pojat (ja tytöt ;))

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS