Tapahtumia tai sitten ei

SANAT osa 2, PUHUMINEN, KIRJOITTAMINEN

Eräs henkilö opetti minua eilen, että vanhetessa ihmisen ihokin vanhenee. Hm.

 

Tarpeellinen muistutus vanhenemisesta. Olen jo kauan miettinyt, missähän vaiheessa mieli rupeaa vanhenemaan kropan tahtiin?Hehe Innostunko sopimattoman (?) ”lapsellisesti” asioista jotka eivät oikeasti ole kovinkaan tärkeitä? enkä ota vakavasti (julkisesti) kantaa sellaisiin asioihin jotka ansaitsevat  kannanottoja. Syökö oma innostumiseni hapen kanssaihmistenkin innostumiselta jota he eivät yhtä estottomasti halua/osaa ilmaista tai eivät halua kertoa ettei intoilemani asia kiinnosta heitä pätkääkään.

 

Huomautus ihon vanhenemisesta jäi pyörimään mielessäni hiukan epämääräisesti: kuuluuko tuohon toteamukseen myös se, että minun ihossani on tapahtunut paikallisia muutoksia?Hämmentynyt Olenko poikkeustapaus, joka vain vahvistaa säännön? No, kunhan syksyn sateet saapuvat ja remonttihässäkkä on suurin piirtein ohi, tätäkin asiaa ja sen (epäilemiäni) lieveilmiöitä mietin tarkemmin.

 

Mutta sanat ja sanojen käyttäminen, puhuminen. Olen kyllä useammin kuin kerran todennut, että olen noita (witch, clairvoyant, häxa, klärvoajant) = kun ennakkoaavistukseni tulevista tapahtumista ovat toteutuneet, varsinkin henkilöasioissa. Kuitenkaan sanat ja sanojen käyttäminen, puhuminen, keskustelu, siinä tämä ennustaminen ei aina toimi..Silmänisku

 

Jos minulle puhutaan määrittelemällä henkilöitä ja aikaa/päivämääriä sanoilla SE, NE, HE, SITTEN, SILLOIN, en automaattisesti pysty yhdistämään näiden sanojen tapahtumia tai henkilöitä oikein.Silmänisku Varsinkaan, jos puhujalla on taipumus - kuten itsellänikin - poukkoilla tilanteesta NYT tilanteeseen SILLOIN (niin, koska?). Ennustamattomuus vaatii siis välikysymyksiä, kuka ketkä koska missä, ja se tietenkin pidentää keskustelun kulkua. Jos tilanne syntyy puhelinkeskustelussa, en ihmettelekään, että puhelinlaskut kasvavat, noin niinku (!) normaalissa laskutuksessa.

HämmentynytTarvitaanko puhelinlangoilla kaikenlaisia, vastakuulijalle vieraita ihmisiä ja heihin liittyviä laajoja taustaselostuksia? Tällä tyylillä myös tavallisen keskustelun aikana on oltava skarppina ettei ”punainen lanka” katoa, ja välikysymyksiä on tehtävä usein.

 

Kirjoittaminen selvittää ajatuksia. Kirjoittamista voi myös käyttää puhumisen korvikkeena. Minä tiedän! Oman, rajatun kännykkäsaldoni vuoksi kirjoittelen niin näitä Wanhan Rouvan kuulumisia kuin sähköpostejakin. Joskus joku vastaa ja silloin syntyy keskustelua.  Hyvät silmälasit (se ikä..)Silmänisku, tietokoneen haltuunotto, asennemuutos – noilla pääsee tottumatonkin alkuun, uskoisin.

 

 

P.S. Onnittelut Antoni Gaudílle 161-vuotissyntymäpäivän johdosta! Barcelonaan, sinne teen museo- ja arkkitehtuurimatkan heti kun voitan lotossa..

 

P.P.S. Stockholm i mitt hjärta.. Tänään tiistaina klo 21.00 (uusitaan keskiviikkona klo 15) Yle Femmalla alkaa kesän ensimmäinen Allsång på Skansen. Nuo hyvän mielen ohjelmat jatkuvat tiistaisin suorina lähetyksinä koko kesänVau

 

Toinen Femman ohjelma, jota suosittelen, on Sommarpratarna/KesäpuhujatHymyilevä, eilen maanantaina klo 21 tuli ensimmäinen kahdeksasta ohjelmasta. On vuoden 2012 ohjelmasarjan uusinta, mikä ei haittaa sillä ainakin tässä ensimmäisessä ohjelmassa pohdittiin ajattomia henkilökohtaisia ja yleisiä asioita. 

 

 & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & &

 

Kylläpä naapurimaan Herra Presidentin lento Turkuun on myöhässä paljon, kun koko ajan tämän seudun ilmatilassa (lentokenttä lähellä) pörrää helikoptereita..Silmänisku

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS