Tapahtumia tai sitten ei

24 euron wc-käynti

Kyllä sitä stadissa osataan hinnoitella..

 

Kun Wanha Rouva oli tulossa "ruokaostoksille Helsingin Sokoksen S-marketiin", kaupunkiin kaarrettaessa takana oli jo useamman tunnin matkallaoloa: missä olisi lähin ja ilmainen vessa? SilmäniskuHei, Kiasmassa on!

Piti kuitenkin ensiksi pysähtyä katsomaan Kiasma-kaupan näyteikkunaa, mitä mukavaa siellä olisi tarjolla, oi, jotain oli vain 5€:lla. Ei muuta kuin sisälle. - Ja niin Wanha Rouva poistui kaupasta 24 euroa köyhempänä kassissaan 2 kirjaa ja 2 jääkaappimagneettia. Mutta, vessa oli ilmainen! Ja aikaisin iltapäivällä vielä erittäin siistikin.

 

 

Vuokko-myymälässä ei ollut antaa - ei edes myydä - Wanhalle Rouvalle uutta pellavaista liehuke-kaapu-jakkua jo läpikuultavaksi kuluneen ja rakkaasti käytetyn tilalle.Vihainen Siis turha käynti, eihän sitä joka kerta voi tehdä sellaisia löytöjä kuin viime syksynä Maahinen-ulsteri.

 

 

Helle oli kamala koko kapungissa. Ei edes se itäisen kaupungin tyypillinen tuuli riittänyt keventämään oloa. Turusta lähdettäessä lämpötila oli ollut noin 15 astetta eikä aurinkoa, pikemminkin sadepilviä. Tässä vaiheessa unohtui eräs matkan aiheena ollut asia, mutta sen voi hoitaa myöhemminkin.

 

 

Pikavisiitin lopuksi Sokoksen kellariin hakemaan sellaista muonaa, joka kestäisi lämmön ja muutaman tunnin kuljetuksenkin. Kampin bussiterminaalissa Wanha Rouva mietti, alentuisiko menemään tavalliseen pikavuoroon joka juuri niillä minuuteilla oli lähdössä vai odottaisiko puoli tuntia erikoispikaa joka ohittaisi  matkan varrella olevat "maitolaiturit" ja kiitäisi suoraan Turkku’.  HeheKyllä, kyllä noita mutkittelevia pikavuororeittejä taas saisi tulevaisuudessa konserttien ja oopperan jälkeen käyttää, kun viimeinen EP iltaisin lähtee jo klo 19.30. Siispä istumaan ja odottamaan.

 

 

Erikoispikavuoron kuljettaja tällä kertaa oli erikoishidas, mihin saikin sen ajan kulumaan vaikka ajoi melkein niin nopeasti kuin lupa oli? Oli aikataulusta myöhässä ainakin 16 minuuttia joten Wanhalle Rouvalle jäi tunti ylimääräistä aikaa roikkua odottamassa sitä seuraavaa seutubussia. Toki paluumatka Helsingistä Turkuun sattui parhaaseen työmatkaliikenneaikaan ja oma osansa taisi olla parilla tietyömaallakin.Vihainen

 

 

Otso Kantokorpi ja Kaj Kalin, siinäpä Kiasma-kaupan kirjahankintojen tekijät. Oikeastaan - ei huono saalis. Kantokorven Sankarimatkailija-sarjan opus "Helsingin raitiovaunuissa" valmentaa Wanhaa Rouvaa siihen aikaan kun (joskus) rupean tutustumaan itäisen Suomen pääkaupunkiin, ja Kalininin teos "Design" avaa hulvattomia, ajatusnystyröitä hierovia sanaleikkejä tuohon nykyään niin estottoman ajattelemattomasti käytettyyn sanaan ja sen taustalla oleviin asioihin.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

vuf | Vastaa 05.06.2013 17.09

Ilmainen toiletti ei ania ole kannattava, mutta toisinaan näköjään kohottava.

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS