Tapahtumia tai sitten ei

Päivä jolloin noin 3 asiaa menee pieleen

 

27.4. luulin, että 9 viikkoa on jäljellä evakossa asumista. Virhe! Virhe! Eilen, kun paluumuutto jo rupesi häämöttämään vajaan kolmen viikon päässä, sain tietää, että remontin valmistuminen venyy (ainakin) runsaalla viikolla. Ja miten sain sen tietää? Oli tiedote teipattuna remontissa olevan kotini sisäoveen – ei taloyhtiön nettisivuilla missä edelleenkin oli vanha päivämäärä, ei suorana viestinä sähköpostiini, ei tekstiviestinä. Viikko olisi jo ollut aikaa siitä kun tiedote oli kirjoitettu.Järkyttynyt

 

 

Se oli toinen pieleen mennyt asia, se lisähankaloittaa KAIKKEA Wanhan Rouvan lähikuukausien elämää. Saattaa myös kuormittaa niitä ystäviä/tuttavia jotka satunnaisesti blogiani seuraavat.Silmänisku

 

 

Ensimmäinen oli se, että pudotin/kadotin seutuliikennebussikorttiniVihainen. Siinä olisi ollut vielä kahden viikon matkat käytettävissä. Sunnuntainen kaupunki aamupäivällä oli vielä sen verran siisti, että pyöriessäni kauppatorin ympärillä pudonnutta/kadonnutta korttiani etsien olisin hyvin huomannut, jos kortti olisi ollut kadulla. Ei ollut. Eipä ollut liikkeellä ketään rehellistä löytäjääkään joka olisi palauttanut löytämänsä läheiseen R-kioskiin tai jäätelönmyyjälle. - Jaaha. Monta viikkoa edestakaista reissaamista (siinä vaiheessa kolme oli taas monta) jäljellä. Siis hengitystä syvään ja suunta Matkahuoltoon ostamaan uutta korttia, siitä riemusta maksoin 72€. (Huolellisuutta, Wanha Rouva, huolellisuutta!)Vihainen

Uuden matkakortin saatuani hyppäsin ensimmäiseen kohdalle sattuneeseen kaupunkiliikenteen bussiin jolla pääsinkin suoraan remontin kourissa kärvistelevän kotini viereen.

 

 

Nämä kaksi masentavaa asiaa päällimmäisenä painamassa jätin kaikki muut, laimeasti ennakolta suunnittelemani asiat ja jämähdin odottamaan bussia, joka toisi minut taas näille nurkille. Kauppatorin pysäkillä odotellessani seurasin läheisen ravintolan nurkalla tapahtuvaa tosi-tv-poliisidraamaa. Kovaääninen iso tyyppi tylytti toista, kiroillen ja huutaen, painaen kaveria polvistumisasentoon ja pitäen tämän käsiä selän takana tiukassa otteessa. Huuto ja meteli oli kaikuisan kovaa. Mutta pian, siniset valot vilkkuen kiiruhti mustamaija paikalle, pomottaja-räyhääjä pantiin rautoihin ja autoon häpeämäänCool. Se toinen kaveri pääsi keskustelun jälkeen takaisin terassille.

- Bussissa matkalla ollessani tapahtui se kolmas, melkein pieleen mennyt asia: minut kutsuttiin puhelimitse erääseen visiittiin. Niin, kuten kutsujalle sanoin, olisinpa kuullut asiasta 2 tuntia aikaisemmin, olisin mielelläni ottanut kutsun vastaan – mutta nyt olin jo matkalla pois enkä aikonut kääntyä takaisin. Varsinkin kun se viimeinen bussi tänne päin olisi lähtenyt jo 18.25.

 

 

Ai niin, yksi iloinen asia eiliseltä: sain vielä sunnuntaina ostetuksi lauantaisen Aamulehden, siinä Tampereen valtalehden musiikkikriitikko (Aamulehdessä todella on vielä MUSIIKKIKRIITIKKO)  raportoi Tampere Filharmonian taiteellisen johtajan lähtökonsertista mm. näin: ”Kun suuresta pääteemasta oli otettu kaikki mahdollinen irti, lopussa oli jäljellä vain kiitollisuus musiikkia ja maestroa kohtaan. Täydellisen hiljaisen hetken jälkeen salintäysi yleisö antoi Linnulle äänekkäät kiitokset seisaalleen nousten, orkesteri soitti kunniafantaarin ja kapellimestari syleili lähimmät muusikkonsa. Yksi aikakausihan siinä tuli päätökseen. Linnun Tampereen-kausi merkitsi orkesterin ennen kuulumatonta tason nousua, joka alkoi jo hänen ensimmäisistä konserteistaan syksyllä 2009.”

- Minähän olin avajaiskonsertissa, jonka solisti oli Gabriel Suovanen.

 ”01.09.2009 kello 13:03

Tampere Filharmonian ja Hannu Linnun kauden avajaiskonsertti soitetaan perjantaina 4.9.2009 klo 19 Tampere-talossa. Konsertti alkaa Beethovenin seitsemännellä sinfonialla. Väliajan jälkeen kuullaan Martinin Jokamies-monologit ja konsertin päätteeksi Skrjabinin Ekstaasin runoelma.”

Mielenkiintoista kuulla Skrjabinin Le Poème de l´extase uudelleen, nyt RSO:n konsertissa ensi syksynä.  Wanhan Rouvan sitku-elämää.. situku remppa on ohi, sitku elämä palautuu ennalleen, sitku konserttikausi taas alkaa ja..

 

Toinenkin iloinen, tämän hetken tieto eilen: erään läheisen sairaus ei olekaan niin laajalle levinnyt kuin aluksi pelättiin.Hymyilevä

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

SatuystäväEspoosta | Vastaa 06.06.2013 13.54

ihanaa - TERVETULOA ESPOOSEEN KULTSI

SatuYstäväEspoosta | Vastaa 05.06.2013 13.01

eikö se matkakortti ole henk.koht.? ainakin täällä meillä voi entisen kuolettaa ja uutta ostaessa saa ne entisen kortin eurot siirrettyä uudelle kortille!

WRR 05.06.2013 13.12

Muutan Espooseen.

Sirkka | Vastaa 04.06.2013 10.31

Voi, voi, Wanharouva parka. Taisit saada epäonnea "enemmin kuin lääkäri määrää". Onneksi oli sentään hyviäkin uutisia kun sairaus onkin "lievempi".

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS