Tapahtumia tai sitten ei

Erilaisten mielialojen aamu

Aamun Hesari jysäytti julki sen, mikä oli ollut odotettavissa, ruotsalainen säveltäjä Anders Eliasson on kuollut.Itkevä Eilen. Tapasin Eliassonin pikaisesti, mutta iloisen sydämellisesti muutama vuosi sitten Finlandia-talon lämpiössä, metsästin hänen kommenttiaan ja kuittaustaan Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin levyyn Dedications, sain pikku hetken, halauksen ja kuittauksenkin. http://www.wanhanrouvanasioitaasiattomuuksia.fi/70803000/339145/posting/vasksia-keuhkoputkeen. Myöhemmin tiesin, että hänen voimansa hiipuvat mutta että hän myös sinnitteli viimeiseen asti.

Entinen työpaikkani oli tilannut Eliassonilta kantaesityksen

50-vuotisjuhlakonserttiinsa, mutta sitä ei voitu esittää vaan ohjelmaan oli valittu toinen, aikaisempi teos. Arvaan, että kapellimestarilla, Eliassonin henkilökohtaisella ystävällä, oli vaikeaa. - Täällä evakossa minulla ei ole mukana levysoitinta eikä levyjä, mutta mielessäni soitan nyt abstraktilla soittimella jonkin KPKO:n Eliasson-levyistäni.Surullinen

 

 

Heräsin aamulla taas säädyttömän aikaisin, viideltä ehkä. Käänsin kylkeä ja sain nukahdetuksi vielä pariksi tunniksi. Näin unta. Richard Wagner ja Matti Salminen tulivat uneeniVilli. Olin paikassa joka aivan selvästi oli Suomen Kansallisooppera – mutta ei kuitenkaan samanlainen. Paitsi mistäs minä tiedän, olen piipahtanut uuden oopperatalon backstagella vain kerran. Mutta siis unessa olin  oopperan lipunmyyntitiskillä (joka oli ikäänkuin kellaritiloissa) kyselemässä edes yhtä lippua talossa esitettävään Wagnerin oopperaan joka EI ollut Tristan ja Isolde. Loppuunmyyty! ei yhtäkään lippua mihinkään näytökseen!

Pyörin itsepintaisesti tiskin lähettyvillä, ehkä yritin suostutella lipunmyyjää kaivamaan lipun jostakin salakätköstä. Yhtäkkiä minulle tultiin sanomaan, että onkin löytynyt lunastamaton lippu jonka voisin saada. Eikä maksa mitään, ei edes sitä minimi-, ns. henkilökuntahintaa. Kun sitten katsoin saamiani lippuja (2 kpl), niissä luki ”kutsuvieras”. (Niinhän niissä usein..) Samassa Mattikin tuli siihen ja meille sukeutui mukava keskuselu – jonka aikana heräsin! HehePah.

 

 

Aika selkeä ja mieleenjäävä uni. Jäljet johtavat suoraan eilisiltaan, jolloin Teema lähetti ensimmäisen osan Ringistä, Reininkullan. Ohjelman aikana netissä (= shoutbox->kommenttikoppa, suom. Esa-Pekka SalonenHehe) käytiin Wagnerin musiikista vilkasta mielipiteiden vaihtoa (minä myös), ko. oopperan laulajista ym. Suurin osa meistä oli Ringinsä nähnyt useampaankin kertaan, myös sen Metropolitanin elokuvaversion, jota Yle nyt lähettää.  Vaikka en ole ollenkaan Bryn Terfelin (Wotan) ystävä – toisin kuin myös shoutboksissa kommentoinut Kansallisoopperan entinen pääjohtaja Erkki Korhonen – odotan innolla tämän syntymäpäiväillan Valkyyriaa, sillä siinä tulee iholle ihana Jonas Kaufmann (Siegmund). Valitettavasti Siegmund kuolee, joten Kaufmann jää tässä tuotannossa yhden illan iloksiSurullinen.. mutta samppanjapullot poksautetaan auki ympäri maailmaa Richardin syntymäpäivän kunniaksi, niin täälläkin. Prosit!

 

 

Jo eilinen Reininkulta (joka ei ole lempparini) rupesi polttelemaan niin että ehkäpä Wanhan Rouvan on hankittava itselle nämä DVD:tkin – sitten kun euroja on kasassa riittävästi.

 

 

Näiden W-kokemusten jälkeen tuli surullinen olo Eliasson-uutisesta. Minullekin.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS