kalenteri

..mutta monitaho-Sibelius kaikkein paras!

"Minulle melkein tuli kyyneleet silmiin sinfonian lopussa"

"Melkein? Niin, siinä on sitä suomalaista paatosta (?)"

"Tässä olisi kuitattavaa, kaksin kappalein"

"Ai oot löytänyt tuollaisenkin"

"Minähän sanoin että rupean opettelemaan Schumannia"Cool

 

 

 

Mutta kun puolta tuntia myöhemmin seisoin Kampin montussa odottamassa bussia, polveni tärisivät vieläkin. Se ei ollut vain suomalaisen paatoksen voimaa, se oli musiikillisen heimon yhteenkuuluvuutta, onnellisuutta siitä että sain kokea jotain tällaista.Vau Taas kerran. Kauan olin tätä iltaa odottanut, odotukseni palkittiin moninkertaisesti, tunnelman säilön jonnekin josta käyn sitä nuuskimassa kun oikein ahdistaa.

 

 

Sibelius sinänsä puhuttelee, mutta kun sitä soitetaan ja johdetaan niin kuin nyt tänä iltana, kuulijan pulssi ei tasaannu.Villi Ehkä orkesteri ja kapellimestarikin veivaavat kierroksia alas jonkin aikaa. Mikä taito ja antautuminen lavalla hyökyi! Ehdin loppukliimaksissa häivähdyksenä ajatella, että on onni että sydämeni on kunnossa, sillä pumppu hakkasi niin raivokkaasti - mutta toisaalta, mikä olisi ihanampi tapa kuolla kuin Sibban Kakkosen hehkuun.. Ehkä Nelonen?Sydän Mahlerin Kakkonen?

 

 

Loppuunmyydyssä salissa aplodeerattiin ja hurrattiin kiitoksia niin että katto kohoili, tämän joukon ja sen johtajan kelpaa lähettää viemään Sibeliusta ulkomaille. Hyvää ja turvallista matkaa!Sydän

 

 

Sitten rupeankin odottamaan Lemminkäis-sarjaa.. Ja Verdin Requiemia. Ja..   Välillä käyn Tampere-talossa hekumoimassa Mahlerilla (Ysi) ja Straussilla (Vier letzte Lieder).

 

 

Ai niin, solistinumerossa (Tsaikovskin pianokonsertto) EI taputettu ensimmäisen osan jälkeen. 10 pistettä ja papukaijanmerkki kaikille 1700:lle kuulijalle.Hehe

 

Kello on kohta 2.30. Jokohan tulisi uni?

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.02 | 20:20

Juu kiitos muuten kyllä, mutku se Turun konserttisali on niin korva-epäystävällinen, etten voisi käydä kuuntelemassa niin antautuen kuin Musiikkitalossa.. ☺

...
27.02 | 19:57

Sinut pitäisi palkata TS-urheilulehteen kirjoittamaan paikallisen orkesterinne konserteista tällaisia eläväisiä kuvauksia, jotka taviskin myöntää osuviksi.

...
06.02 | 21:26

Sama rukous hänen ja kaikkien muiden edellä menneiden puolesta. Oheista kuvaa kauniimin ei aihetta voisi käsitellä.

...
05.02 | 17:34

Samoin! Ei löytynyt kiireessä täällä Fazerin torttuja, jotka Aamulehden raati oli parhaiksi havainnut. Syötiin lähikaupan.. Tulipa syötyä oikeaan aikaan edes.;)

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS