Tapahtumia tai sitten ei

Neljä tuntia..

.. kesti ensimmäinen asiointikäyntini Turussa täältä naapurikaupungin laidoilta.  Jos kaikki ennakkosopimukset postissa olisivat pitäneet paikkansa, ehkä kolme tuntia olisi riittänyt. No, onneksi on bussikortti ja onneksi Turussa on hyvä kaupunkiliikenne joten ajeleminen keskustan laidalta toiselle sujui oikein mallikkaasti - varsinkin kun Turun kauppatori on linjojen solmukohta.

 

Aamun sanomalehdistä silmiini singahti otsikko "Kultainen leikkaus", jotakin outoa kun se oli urheilusivuilla (HS). HeheJutussa kerrottiin miten porilaisen kauppakeskuksen rullaportaita laskeutui turkulainen Porin Ässien tuleva jääkiekkovalmentaja ja ihmeteltiin, tiesikö tämä, millaiseen kaupunkiin on oikein saapumassa.

 

Kultainen leikkaus viittasi samassa ostoskeskuksessa toimivan parturi-kampaamon tarjoukseen. Se lupasi muutamalle kymmenelle ensimmäiselle asiakkaalle ilmaisen leikkauksen, joka tehtäisiin tamperelaisen Tapparan päävalmentajan hiusmallin mukaisesti: otsatukka, sivujakaus ja vaalennus. Tarkoituksena solvata porilaisten kanssa mestaruudesta kisaavan joukkueen päävalmentajaa, joka lehden tietojen mukaan on mahdollisimman kaukana porilaisten mies- ja jääkiekkoihanteesta.

Toimittaja kysyi parturissa asiakkaalta, onko tämä jo liikaa pilkkaa, hänelle vastattiin, että Tappara pitää murskata joka ikisellä osa-alueella: kentällä, mediassa ja luovuudessa.

JärkyttynytHm. Luovuudessa! Onpa suuret kuvitelmat tai ainakaan ei ymmärretä oikein sanojen merkitystä.

 

Olen typertynyt - tai en oikeastaan olekaan. Olen ennenkin ihmetellyt, miksi tällaista typerää joukkoliikettä jota urheiluksi kutsutaan, miksi sitä ihannoidaan ja miksi sille vaaditaan ja aika usein saadaankin toinen toistaan hienompia temppeleitä. Jääkiekko on tänä talvena kunnostautunut väkivallan ja aivottomuuden esimerkkinä, mutta muistamme kyllä kaiken dopinginkin ja siihen liittyvän valehtelun, peittelyn ja syyttelyn.

 

Nämäkö ovat ihanteitamme?Surullinen Ainakin niitä äänekkäimpiä jotka myös saavat rahaa toimintaansa. Ukonkäppyrät päättävät rahoituksesta, jota voitaisiin ohjata - jos NUORISOSTA ja nuorten kehityksestä puhutaan - vaikkapa musiikkiopistoille, nuorten monipuolisiin tanssi-, teatteri- ja kuvataideharrastuksiin - kulttuurin kenttä on runsas, ystävällinen ja yhteisöllisyyteen kasvattava.

 

VihainenTiedän, että toistan itseäni, mutta turpiin lyöminen ja esim. ohjaavan opettajan (valmentajan) pilkkaaminen tuohon tyyliin kuin porilaiset nyt tamperelaisten valmentajaa nälvivät, tuollaista ei lehtien kulttuurisivuilla näy.

 

Tämä on aihe, josta olen kerännyt materiaalia paljon, laskin kerran mm. yhden kuukauden ajan miten Turkkarin urheilu- ja kulttuurisivujen lukumäärät per lehti jakautuivat, mutta ehkä täältä evakosta palatessani heitän kaiken roskiin. (Arvatkaapa, mikä oli sivulukumäärien suhde?)Silmänisku

 

Toivoisin kuitenkin että edes kotoisella kulttuuriareenallamme (niin, mikä se onkaan???) olisi muitakin äänekkäitä, mm. musiikin tilakysymyksen puolesta puhujia kuin Matti ja Leif. Vaikutusvaltaisia. Toki kaupungin päättäjät pitäisi ensiksi saada käymään sinfoniakonserteissa - siinä ladossa jota Konserttitaloksi kutsutaan - ja tietenkin olisi ihan mukavaa, jos kaupunginorkesteri esimerkiksi näkyisi paremmin Turun Sanomien sivuillakin - pelkät kirjat ja rokki eivät riitä kulttuurikuvan näytöksi.

 

Menikö Turun kulttuuri siinä samassa kun vuosi 2011 loppui?Surullinen

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

äideema | Vastaa 22.04.2013 19.48

Hyvä kirjoitus. Se on päästä pois, mikon hauikses. Paitsi, kyllä se pianonsoitto vähän muutamaa lihasta rassaa. Ei onneksi kilpalaji. Puuttuu nääs kilpageeni.

Virpi | Vastaa 22.04.2013 00.08

Eläköön suunnistus ja luistelun eri muodot! Kulttuuria hienossa muodossa ja esteettisesti nautittavaa. Enkä tennistäkään hylkäisi. Että silleen...

virpi 22.04.2013 13.04

konservatoriokin on, kuvataide-ja sirkuskoulut on, tanssinopetustilat on - kaikki pelastetussa linnankadun kiinteistössä

WRR 22.04.2013 00.18

Turkuun ei koskaan saada kulttuuritilaa jossa esim. työntekijöiden niskaan ei sataisi vettä, luistelulle on jo makkara-areena, metsiä on, tennishalli tehdään..

Riitta | Vastaa 20.04.2013 00.00

Sanan säilä taas heilui! Jihuu!

WRR 22.04.2013 13.11

.. Köysitehdas (konservatorio) jota korjataan, samoin Konserttitaloakin jota ei suojelumääräyksien vuoksi saa muuttaa riittävästi, hometta yms, onhan noita

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS