Tapahtumia tai sitten ei

Ei tehrä tästä ny numeroo..

.. mutta tehdään kuitenkin!Villi Tiedän, että useimmat ystäväni ihmettelevät, miten jaksankaan noita rengasmatkoja Tku-Tre-Hki-Tku – eilen eräs jopa hämmästeli miksi en lyöttäydy kimppaan jonkun autoilevan tyypin kanssa. Tunnustin, että ympäristössäni ei oikein ole enää ketään samanlaista friikkiä joka lähtisi kuskaamaan Wanhaa Rouvaa Tampesteriin ja takaisin aina silloin kun Rouvalla ”henki sanoo” että nyt kannattaisi lähteäSilmänisku. Niin kuin kannatti eilenkin! - Lämpimät ajatukseni tälle henkilölle joka suhtautuu ymmärtäväisesti kun.. kun roikun mukana.Epävarma

Tamperelaisten ohjelma oli mielenkiintoinen yhdistelmä Wolfgang Amadeus Mozartia (Litaniae de venerabili altaris sacramento Es-duuri K.V. 243) ja George Enescuta, näistä ensimmäinen jää näin jälkimuisteluissa auttamatta Enescun sinfonian (nro 3 C-duuri) varjoon, Mozartista haluan mainita hienon musiikin lisäksi pari asiaa. Lavan keskiosaan, kuoron ja orkesterin välimaastoon sijoitetuista solisteista Tuomas Katajala lunasti ennakko-odotukseni, hän oli sitä mitä häneltä olen oopperalavallakin kuullut, kapellimestari Hannu Linnun ekspressiivinen Mozart-johtaminen toi uuden vivahteen tai oikeastaan nosti uudelleen pintaan ajatukseni että oopperaan! oopperaan! Cosi fan tutte, Don Giovanni.. jos siis Mozartista puhutaan. Muuten WagnerSydän. Koska? Siis Suomen Kansallisoopperassa.

Tampereen filharmoninen kuoro oli mukana sekä litaniassa että sinfoniassa, kuoron valmennus Timo Nuoranne.

CoolOrkesteri innostui Enescussa aivan huippuunsa, kapellimestari myös. Soittajat vuoroin hymyilevinä, vuoroin tarkkoina otsaa rypistäen, kapellimestari joka suuntaan ehtivänä käsillä, ilmeillä, koko bodylla esitystä ohjaavana.. 50-minuuttinen teos oli yleisölle huippuesimerkki audiovisuaalisesta musiikkikokemuksesta jonka haluaa uusia – onneksi on tulossa levytysHyvä! sitten joskus.

 

Konsertista jäi raikas, iloinen, lämmin tunnelma joka pyörii mielessä pitkään. Kiitos, kiitos, sain kyllä toivomaani ja pyytämääni potkua eilisestä konsertista omaan remonttirevohkaani! HeheJoka siis jatkuu tänään illalla ja huomenna ja ylihuomenna ja ..

 

SilmäniskuYöllä oli täyttäkin täydempi täysikuu, sellainen keltainen gouda. Kirkas yö. Kello oli kolme, kun Wanha Rouva pitkäperjantain aamuna tuli kotiin, sanomalehdetkin olivat ehtineet ennen.


Huomasin lehdissä erään ns. hyvinvointialan lehden mainoksen, jossa on mm. tällainen juttuvinkki MUSIIKKI HOITAA > mieliala ylös, verenpaine alas. Wanha Rouva mittasikin tänään pitkästä aikaa verenpaineensa, tulos: paremmat kuin hyvät lukemat! Mutta senhän jo ennestään tiesinkin miten musiikki vaikuttaa.Hymyilevä  - Tosin näillä elämysmatkoilla on eräs haittavaikutus: kun oikein kunnolla uppoaa, ei voi pariin kolmeen päivään mennä kuuntelemaan yhtään mitään muuta. Eikä aina myöhemminkään. Ehkä ensi kaudella..

SydänToukokuun 2013 elämykset on jo valittuSydän.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS